Noordwijk heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin de ploeg van Kees Zethof recht had op meer werd het 1-1 tegen AFC.

Het duel had voor rust weinig concreet doelgevaar. Noordwijk voerde wel duidelijk de regie en wist AFC vroeg af te jagen. De thuisploeg kreeg een reeks corners en brak veel over de zijkanten door, maar steeds kon AFC voor opruiming zorgen.

Het eerste bedrijf leek zonder goals te eindigen, maar dat was buiten Dylan Rietveld gerekend. De verdediger besloot het in een opwelling van ruim veertig meter te proberen. Doelman Gijs van Zetten stond (ver) voor zijn doel en verkeek zich volledig op de inzet van de Noordwijk-verdediger: 1-0.

Gemiste strafschop
In de tweede helft leek Noordwijk voornemens de klus af te willen maken. De Noordwijkers verzuimden echter meerdere keren de trekker over te halen, met als lichtend voorbeeld de gemiste strafschop van Emiel Wendt na ruim een uur spelen. De Noordwijk-captain stuitte na een overtreding op Jesper de Vré vanaf de stip op doelman Van Zetten, die daarmee zijn fout van kort voor rust deels goedmaakte.

AFC dwong ook de tweede helft nauwelijks iets af, maar kwam toch op gelijke hoogte. Invaller Matthijs Jesse kegelde de bal vanaf een meter of 25 kiezelhard in de winkelhaak, daarmee keeper Lars Jansen verbouwereerd achterlatend.

Zo zorgden twee rake schoten van grote afstand uiteindelijk voor een puntendeling op de Duinwetering. De uitkomst was vooral een doorn in het oog van Noordwijk, dat na afloop besefte dat het AFC had laten ontsnappen.

Noordwijk – AFC 1-1 (1-0)
Goal: Dylan Rietveld