Voor Ter Leede lijkt het zaterdag de laatste kans om de druk op koploper Noordwijk te vergroten. De nummer twee uit Sassenheim heeft een achterstand van zes punten op Noordwijk. Een zege zou de Hoofdklasse weer helemaal spannend maken.

Voor Ter Leede-aanvaller Jesse Dingjan is het voorlopig de laatste derby in de Bollenstreek. Hij had al eerder aangegeven volgend seizoen voor het Amsterdamse Swift te zullen gaan spelen. Dingjan is pas 24 en zou dus nog prima jaren meekunnen in de top van het amateurvoetbal. Toch besluit hij om het wat rustiger aan te doen.

,,Alle ballen in de lucht houden is zwaar. Ik woon en werk in Amsterdam. Daarbij ga ik ook nog een masteropleiding doen. De reistijd die ik bespaar kan ik goed gebruiken en ik ga één keer minder in de week trainen. Swift is toch een club op niveau waar alleen het moeten presteren op een wat lager pitje staat.” 

,,Noordwijk heeft de bredere selectie. En ze scoren wat makkelijker. Daarom staan ze zes punten voor.”

Hij wil logischerwijs goed afsluiten op de Roodemolen. ,,We hebben de doelstelling al gehaald met een periodetitel. Maar we kunnen nog kampioen worden. Al wordt dat heel moeilijk als je reëel bent.” De man uit Leiden en opgegroeid in Voorhout, ziet de kraker van zaterdag wel met vertrouwen tegemoet.

,,We zijn denk ik aan elkaar gewaagd. Wij hebben een fitte groep en dat heb je nodig. Noordwijk heeft de bredere selectie. En ze scoren wat makkelijker. Daarom staan ze zes punten voor. Wij hebben ons niet altijd beloond en een aantal echt mindere wedstrijden gespeeld.” 

Multifunctioneel
Zelf verloopt z’n seizoen met wat ups en downs. Hij speelde voor de winter veel, maar de laatste tijd zit Dingjan weer wat vaker op de bank. Hij viel vorige week zaterdag weer eens in na zeventig minuten. Z’n multifunctionaliteit zit hem misschien soms in de weg. Hij kan in de spits, achter de spits en op de flanken uit de voeten. 

,,Wij kunnen vrijuit voetballen, zij hebben de druk. Misschien is dat in ons voordeel.”

,,Het maakt niet zoveel uit waar ik speel. Ik heb overal wel gespeeld dit seizoen. Ik heb het nog steeds onwijs naar m’n zin. We hebben een goede groep. Ik zeg niet dat ik nooit meer terugkeer naar de Bollenstreek. M’n ouders wonen er nog steeds en voetballen bij Katwijk of Ter Leede waren mooie tijden. Het voetbal leeft nergens zo erg als hier. Maar voetballen is niet meer mijn hoofdprioriteit.”

Druk
De heenwedstrijd die eindigde in 3-3 staat Dingjan nog helder voor de geest. ,,We kwamen met 2-0 achter en zelfs met 3-2. In de laatste minuut kwamen we via een penalty nog gelukkig op 3-3. Dat was heel lekker. Een soortgelijke uitslag zou voor ons niet slecht zijn. Maar om Noordwijk onder druk te zetten, moeten we winnen. Wij kunnen vrijuit voetballen, zij hebben de druk. Misschien is dat in ons voordeel.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Manuputty: ,,Ik ben voorzichtig met dit soort uitspraken na afgelopen jaren”‘

POPULAIRE BERICHTEN