Noordwijkerhouter Vincent van Schie is gestart met een fictieve podcast over het EK 2020. Samen met studiegenoot Tom Brock kruipen de twee heren na iedere wedstrijd van Oranje die gespeeld zou worden achter de microfoon. Het EK is dit jaar geschrapt vanwege het coronavirus en wordt in 2021 alsnog gespeeld. Om de oranjekoorts dit kalenderjaar niet helemaal voorbij te laten gaan start hij op 15 juni met Brock, die hij kent van de TV Academy, een setje aan afleveringen over het voetbaltoernooi.

Het EK zou plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli. ,,Na twee eindtoernooien gemist te hebben, wordt het wel weer eens tijd dat heel het land oranje kleurt. Helemaal nu het merendeel van de poulewedstrijden in Nederland wordt gespeeld”, valt te lezen in het persbericht. In de podcast is het idee dat het EK gewoon wordt behandeld alsof het toernooi nu zou plaatsvinden, inclusief nabesprekingen over wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Van Schie voetbalde zelf in z’n jeugdjaren voor VVSB, maar haalde nooit het eerste elftal. Hij zou later met VVSB-speler Ramon Hoek, nog een paar Noordwijkerhoutse vrienden en Leidenaar Barry Badpak de hitlijsten bestormen met de carnavalskraker: kratje bier.

Spotify Link:

https://open.spotify.com/episode/4QUY6IVybRzcgxp1jnbr3R?si=EE-PrDbYTFio1q_aFruQFw

Speeldata:
14 juni 21.00 uur: Nederland-Oekraïne (‘EK 2020 PODCAST’ verschijnt 15 juni)
18 juni 21.00 uur: Nederland-Oostenrijk (‘EK 2020 PODCAST’’ verschijnt 19 juni)
22 juni 18.00 uur: Kosovo-Nederland (‘EK 2020 PODCAST’ verschijnt 23 juni)

Foto: privé-archief

Lees ook: ‘Valkenburgse linksback verkast naar Utrecht en vindt club in de buurt’

POPULAIRE BERICHTEN