Dinsdag maakte FC Rijnvogels bekend dat de twee aanvallers Jop Verhagen en Ogur Kaya vanaf volgend seizoen hun heil ergens anders gaan zoeken. Beide spelers maakten weinig speelminuten en willen het bij een andere club gaan proberen. Volgens Kaya betekent dat niet dat hij het laatste half jaar er met de rem op speelt. ,,Ik ga alles geven en aan het einde van het seizoen blijft Rijnvogels gewoon in de Derde Divisie.”

Kaya is duidelijk over zijn gebrek aan speeltijd. ,,Ik heb dit seizoen geen een keer negentig minuten gespeeld. Dan stond ik drie keer in de basis, werd ik vroegtijdig gewisseld en opeens moest ik daarna op de bank plaatsnemen. Ik heb daar nooit uitleg over gekregen. Op de vrijdag voor de wedstrijd werd de opstelling bekend gemaakt en dan zat ik er weer naast.”

Maar over zijn ambities met Rijnvogels is hij heel duidelijk. ,,Rijnvogels is gewoon een topclub en daarnaast ook een leuke vereniging. Ik ga de komende maanden hard trainen en zal mijn voeten laten spreken. Niet alleen omdat er mensen van andere clubs kunnen komen kijken, maar vooral om de club in de Derde Divisie te houden.¨

Andere clubs
Kaya is dus op zoek naar een andere club. Hij staart zich daarvoor niet blind op de omgeving van de hoofdstad waar hij vandaan komt. ,,Ik heb geen probleem met clubs die wat uit de buurt van Amsterdam liggen. Bij Rijnvogels ben ik altijd op tijd en zorg ik ervoor dat ik niet in files terechtkom.”

Over het niveau is hij duidelijk. De Derde Divisie blijft de afdeling waarin hij in actie wil blijven komen. ,,Dat is gewoon een mooie competitie met veel topclubs. Al wil ik eventueel wel een uitzondering voor de Hoofdklasse maken. Maar er is sowieso een groot niveauverschil tussen die twee competities.” Om daarna nog wel één eis aan zijn nieuwe club toe te voegen. ,,Ik wil wel op zaterdag spelen. Ik heb vorig seizoen op zondag gespeeld en dat is me niet goed bevallen.”

Foto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN