Met nog tien minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor VVSB in de wedstrijd tegen de Kon. HFC. De Noordwijkerhouters stonden met 2-0 voor en leken op weg de score uit te breiden. Een moment van onoplettendheid na een korte corner en de wedstrijd kantelde volledig. Het opportunistisch spelende HFC uit Haarlem kreeg waar het nadrukkelijk naar zocht in de slotfase: de gelijkmaker (2-2).

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen geloofde zijn ogen niet: ,,Ongelooflijk!”, verzuchtte de trainer. ,,Hoe kan je dit weggeven? Je staat met 2-0 voor, weigert jezelf te belonen met nog meer goals en dan sta je te slapen achterin op twee momenten.”

Het zag er tot minuut tachtig ook niet naar uit dat de Noordwijkerhouters punten zouden verspelen. Van Leeuwen staat nog steeds voor een raadsel waarom het scorebord na anderhalf uur voetbal 2-2 aangaf. ,,Waar het aan ligt? Ik weet het niet. Niks mentaals, denk ik. Maar ik zou het nog terug moeten zien.”

Lastig

Ook verdediger Stefan Kraaijvanger wist de vinger niet op de zere plek te leggen en deelde de mening van zijn coach. ,,Het is lastig te benoemen wat het is. We moeten gewoon negentig minuten lang bij de les zijn, dat is vandaag niet gelukt.”

De sterk coachende Kraaijvanger zag dat VVSB op twee momenten slap stond te verdedigen, waardoor de overwinning werd verspeeld. Net op het moment dat de Noordwijkerhouters juist in een goede flow zaten na twee klinkende overwinningen op rij. ,,We hadden die reeks kunnen doorzetten. Met WKE en ADO’20 nog te gaan hadden we een goede serie tot aan de winterstop kunnen maken. Dat zou lekker overwinteren zijn. Dan is dit gewoon balen.”

Kraaijvanger vond dat VVSB de wedstrijd zelf eerder had moeten beslissen. ,,Maak je de 3-0, dan is de wedstrijd binnen”, stelde de verdediger ,,Maar ja, dan moet je ook wel een beetje het geluk hebben. Tavilla schiet bijvoorbeeld de bal nog prachtig in, maar die tikt de doelman net op de lat.”

Opportunistisch

Hoewel de Noordwijkerhouters de wedstrijd hadden moeten winnen, voelde Kraaijvanger toch dat het de tweede helft wel lastiger ging. ,,Vanaf de rust gingen zij opportunistischer voetballen. De laatste tien minuten natuurlijk al helemaal. Zij gooiden hun lange centrale verdediger voorin en hoopten dat die bal goed zou vallen. En uitgerekend hij maakte die gelijkmaker. Onnodig.”

De rechtsback van VVSB, Van der Slot, moest het gelijkspel na afloop even verwerken. De verdediger was in positieve zin betrokken bij de goals van VVSB. De opkomende back gaf beide assists op respectievelijk Tomas Tavilla en Giovialli Serbony. Maar het was ook Van der Slot die zijn man liet lopen bij de gelijkmaker van de Haarlemmers.

,,Ik ruil die twee assists graag in voor het voorkomen van de gelijkmaker van HFC. Het is leuk hoor om bij die twee goals van ons betrokken te zijn, maar wat blijft hangen is dat ik de fout in ga bij de 2-2. Het was mijn man en ik liet ‘m lopen. Dat vergeet je niet zo snel”, steekt Van der Slot de hand in eigen boezem. ,,Ik had ook het gevoel dat HFC er een kwartier voor tijd niet meer in geloofde. Daarom is het ook zo zonde.”

Tekst: Frank Venema