ontknoping in de vierde divisie SJC

Het einde van de Vierde Divisie A (zondag) nadert en dat betekent dat er om de prijzen of lijfsbehoud gespeeld wordt. Met nog vier wedstrijden te gaan, bevindt SJC zich in de (sub)top van de competitie en is de ploeg uit Noordwijk nog zeker niet uitgespeeld.

Met nog vier wedstrijden te gaan, ziet de stand er op dit moment als volgt uit:

stand 4e divisie

Nummer 15 & 16 degraderen direct, nummer 13 & 14 worden veroordeeld tot nacompetitie voor lijfsbehoud. De eerste periode is gewonnen door HBS, de tweede door Hoogeveen.

Het verhaal van het seizoen van de ploeg van Marcel IJzendoorn is dat wanneer je denkt dat ze afhaken ze juist erbij blijven en op het moment dat ze hele goede zaken kunnen doen vergeten ze zichzelf te belonen. SJC bevindt zich daarom ook op de vijfde plaats op de ranglijst en staat in de laatste periode zevende. De eerste periode is gewonnen door HBS en de tweede door de huidige koploper Hoogeveen. Dit betekent dat wanneer Hoogeveen kampioen wordt, de tweede periode gaat naar de eerstvolgende ploeg op de eind ranglijst zonder periodetitel. Als Hoogeveen ook nog de derde periode wint en kampioen wordt dan gaat die derde periode naar de nummer twee in die periode. SJC zit op dit moment in een situatie waarin het afhankelijk is van uiteraard eigen resultaten maar vooral ook de resultaten van andere clubs.

Hieronder een overzicht van het resterende programma van SJC:

Resterend programma SJC

Dit moet er gebeuren voor deelname nacompetitie
In de laatste vier wedstrijden komt SJC nog twee ploegen tegen die boven de Noordwijkers op de ranglijst staan, één die boven ze staat in de derde periode en één ploeg die vecht tegen degradatie. Een lastig programma met allemaal ploegen die nog ergens voor spelen en elkaar direct kunnen uitschakelen in de strijd voor promotie en degradatie. Dit is dan ook direct het voordeel van SJC met dit resterend programma, directe concurrenten voor een (vervangende) periodetitel kunnen worden verslagen.

Dit is dan ook wat moet gaan gebeuren: SJC moet zelf de wedstrijden (uiteraard) winnen en dan hopen dat het met een tweede of misschien wel derde plaats op de ranglijst een vervangende periodetitel van de kampioen krijgt. Of het pakt zelf de derde periode: alleen daarvoor moet zelf gewonnen worden van Hoogeveen, Hollandia en Purmersteijn en dan moeten Heino en Be Quick punten gaan verliezen.

Een nacompetitieticket behalen zal geen gemakkelijke klus gaan worden, maar uitgespeeld is SJC zeker nog niet. Alle scenario’s beginnen bij de Noordwijkers zelf, zij zullen in de resterende duels eerst af moeten rekenen met de directe concurrenten in de strijd om promotie naar de Derde Divisie.

Archieffoto: Johanna Oskam

Lees ook: In Memoriam: Hennie van de Weerd

POPULAIRE BERICHTEN