,,Ja, ik vind dit heel vervelend”, zei Rijnsburgse Boys-coach Niek Oosterlee stellig. ,,Dit gooit onze hele voorbereiding in de war. Iedereen duikt er bovenop. Logisch, want het is de eerste keer dat zoiets gebeurt in Nederland, maar vervelend is het wel.”

De berichtgeving in het NRC dat er bij Spakenburg in het seizoen 2011-2012 door het overgrote deel van de spelers doping is gebruikt, sloeg ook aan de Middelmors in als een bom. De Uien hebben met Raily Ignacio en Jeroen Hessing twee spelers uit het Spakenburg van twee jaar geleden onder contract.

Oosterlee werd vrijdagavond zelf ook verrast. ,,Ik hoorde de aankondiging bij Knevel & Van den Brink, waarin ze spraken van een vooraanstaande club. Ik dacht toen dat het om een club uit het betaalde voetbal ging, maar het was dus Spakenburg. Heel apart.”

Mochten de spelers schuldig worden bevonden, hangt hen een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Oosterlee wil niet op zaken vooruitlopen. ,,Het is niet aan ons. Het is iets van de KNVB, de dopingautoriteiten en van Spakenburg zelf. Wij zien wel wat er gebeurt.”

Ontkennen

Oosterlee vertelde dat hij niet aan Ignacio en Hessing heeft gevraagd of ze gebruikt hebben. Beide spelers ontkenden later tegen VIDB. Oosterlee besloot zijn verhaal met een grapje. ,,Raily heeft het echt niet nodig. Die stuitert normaal ook al over het veld.”

Een andere kant van het verhaal is dat Rijnsburgse Boys mogelijk met terugwerkende kracht de titel uit het seizoen 2011-2012 krijgt. De Uien eindigden dat seizoen als tweede, een punt achter Spakenburg. In het dopingreglement staat dat resultaten geschrapt kunnen worden als blijkt dat meer dan twee teamleden de dopingregels hebben overtreden.

Van Oosterlee hoeft het zover niet te komen. ,,Ik sta liever op een plein, nu hebben we er de gein ook niet van.” Zelfs voor het opleuken van zijn cv hoeft het voor Oosterlee niet. ,,Wij hebben altijd in de top van de Topklasse meegedraaid. en staan bovenaan de alltime ranglijst. Dat betekent dat wij constant presteren. Het kampioenschap komt nog wel een keer.”

POPULAIRE BERICHTEN