Rijnsburgse Boys verloor zaterdag in Veenendaal met 3-0 van koploper GVVV en zag daarmee een einde komen aan de eventuele titelaspiraties. Voor de vierde keer in korte tijd lukte het de ploeg niet om de definitieve stap te maken richting koppositie. ,,Waarom het steeds niet lukt, is voer voor een psycholoog”, zegt Rijnsburg-trainer Niek Oosterlee. ,,We laten het liggen op de momenten dat het niet kan. Misschien hebben we wel te veel artiesten”, gist de oefenmeester naar een oorzaak.

Dat de ploeg op de voorlaatste speeldag überhaupt nog in de race was voor het kampioenschap, mag een knappe prestatie heten. Na tien duels stonden de Uien slechts op de twaalfde plaats, een plek die maar net recht gaf op lijfsbehoud.

Het herstel volgde en langzaam kroop de formatie van Oosterlee toe naar een plek in de bovenste regionen. En in de tombola van de Topklasse betekende dat de titel ook weer in zicht kwam. Maar steeds als de geel-zwarte brigade echt land in zicht kreeg, dreef het weer verder af richting zee.

Botsing

In de laatste twee maanden verloor het kostbare punten tegen Barendrecht (0-1) en Scheveningen (0-0) en in mindere mate tegen Katwijk (1-1). Tegen koploper GVVV kregen de Uien op de voorlaatste speelronde de ultieme kans om zelfs op de laatste speeldag nog kansrijk te zijn voor het kampioenschap. Maar weer lukte het niet, al botste Rijnsburg op een sterkere tegenstander, die hoogstwaarschijnlijk met Spakenburg gaat uitmaken wie de titel in de Topklasse opeist.

Oosterlee constateert desondanks wel een duidelijke groei bij zijn spelers. ,,Ik vind dat we duidelijk stappen hebben gemaakt gedurende het seizoen. Alleen hadden we tegen GVVV het ‘koppie’ erbij moeten houden. Wellicht dat er dan nog meer in had gezeten.”

De Alphenaar was na afloop niet te spreken over arbiter Gerrets, die in de ogen van Oosterlee de wedstrijd geen goed deed. ,,Allebei de ploegen speelden vol op de aanval, wilden er een mooie wedstrijd van maken en dan drukt hij er zo’n stempel op”, refereert Oosterlee aan de niet gegeven strafschop en de twee rode kaarten voor zijn ploeg. ,,Het ergste is dat je die jongens aan het begin van volgend seizoen ook nog kwijt bent.”

Zilverwerk

Voor Kevin Winter kwam het besef dat hij zijn periode van vier jaar bij Rijnsburg gaat afsluiten zonder prijs. De aanvoerder van de Uien, die zijn prijzenkast vol heeft staan met zilverwerk, keert terug naar FC Lisse, waarmee hij in 2008 amateurkampioen van Nederland werd. Er heel erg om rouwen deed hij niet. ,,Ik heb daar geen moeite mee. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met waar we nu staan. Daar horen we op dit moment. GVVV was beter. Zo simpel is het.”

Over de niet gegeven strafschop en over de scheidsrechter had de 35-jarige middenvelder nog wel een mening. ,,Als je voor zo’n overtreding geen strafschop geeft, dan geef je hem nooit meer, denk ik. En misschien moet de KNVB de echte topwedstrijden toevertrouwen aan een wat oudere arbiter. Die heeft net wat meer ervaring in dat soort situaties, onder zulke omstandigheden.”

De sympathieke en rustige middenvelder gaat vanwege zijn gezinssituatie op voor een derde periode bij de club in zijn woonplaats, waar inmiddels ook zijn twee zoontjes voetballen in de jeugd. ,,Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Rijnsburgse Boys. Mijn vertrek heeft ook niets te maken met de club. Maar vanaf volgend jaar kan ik lekker dichtbij huis voetballen, op het fietsje naar de training. Dat had de voorkeur. We krijgen een leuk team, waarmee we lekker kunnen meedraaien.”

Tekst: Tom van der Wilt

[youtube id=”nhQoKK2hgnM” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN