Na een lang en kritisch betoog over wat er allemaal mis was gegaan in de seizoensouverture bij Spakenburg (4-0) sloot Rijnsburgse Boys-coach Niek Oosterlee af met een grapje. ,,Ik denk dat ik die man van de dopingautoriteit ga vragen of hij voortaan mijn Toto-formulier kan invullen. Het is wel heel toevallig dat ze met loting precies Hessing en Ignacio eruit pikken.”

Een delegatie van de Nederlandse dopingautoriteit was zaterdag naar de Westmaat afgereisd en besloot drie spelers van Spakenburg en Rijnsburgse Boys te controleren. De instantie zei op basis van loting de keuze voor de spelers bepaald te hebben. Het wekte nogal veel verbazing dat uitgerekend Raily Ignacio en Jeroen Hessing namens Rijnsburgse Boys een plasje moesten plegen.

Hessing en Ignacio speelden in het seizoen 2011-2012 voor Spakenburg. Twee weken terug publiceerde NRC Handelsblad een artikel, waarin twee anonieme spelers verklaren dat in dat seizoen een groot deel van de spelersgroep het verboden middel CrackV3 gebruikte. Spakenburg werd dat jaar geen enkele keer gecontroleerd en pakte op de Katwijkse Krom de titel.

De Nederlandse dopingautoriteit is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen. Hessing en Ignacio hebben ontkend ooit doping te hebben gebruikt.

Ignacio

Ignacio was niet echt te spreken over de handelswijze van de Nederlandse dopingautoriteit. ,,Dit is niet gegaan zoals het hoort. Het is wel heel toevallig dat Jeroen en ik werden uitgekozen.” Ook de wijze waarop Ignacio gecontroleerd werd, vond hij maar niets. ,,Wat een gedoe allemaal zeg. De manier waarop het gaat, is allemaal zo…Eerst staan ze je een beetje aan te nichten en daarna moest ik mijn eigen urine overgieten.”

Bij Spakenburg leek er meer sprake van een ‘eerlijke’ loting. Daar werden Maurice van der Wilt, Edwin Dekkers en Jordy Strooker gecontroleerd. Salim Amerzgiou, die twee jaar geleden ook voor Spakenburg speelde, en de zaterdag ongrijpbare Kees ‘Pier’ Tol bleven gevrijwaard.

POPULAIRE BERICHTEN