We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekeinde gaat het dan echt gebeuren; de Topklasse gaat weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met de vier trainers die gaan proberen zich te plaatsten voor de Tweede Divisie. In aflevering vier is het de beurt aan Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys).

Niek, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,Ik verwacht een op en top gemotiveerd Rijnsburg dit seizoen. We zijn nog niet helemaal klaar voor de start van het seizoen. Moeten nog stapjes maken. Kijk vroeger had Rijnsburg een vaste kern en kwamen er misschien een of twee nieuwelingen bij. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met veel wisselingen. Dat kost gewoon meer tijd. Voetbal is ook vooral een sport van communiceren. Daar zijn we hard mee bezig.”

De voorbereiding was niet je van het zullen we maar zeggen. Ben je er al helemaal uit?

,,Met een goede voorbereiding op zak ben je er sneller uit. Nu is het nog zoeken. . We hebben wat dingen uitgeprobeerd. Bepaalde spelers met elkaar laten spelen en ook op bepaalde specifieke posities laten spelen. Dat moet in elkaar gaan passen.”

Waar was je het minst tevreden over?

,,Er zijn wel meerdere dingen waar ik niet tevreden over ben, maar dat we teveel tegendoelpunten incasseren is wel duidelijk. Zeker de helft was gewoon niet nodig. Vaak begint verdedigen in de aanval en vaak al als je zelf balbezit hebt. Als we de bal kwijtraken zijn we in de omschakeling op dit moment kwetsbaar.

Wie wordt er kampioen?

,,Ik denk dat Spakenburg en Kozakken Boys weer een hele goede kans maken. En schrijf Katwijk ook maar op. Die heb ik in de voorbereiding zien spelen en die kunnen twee Topklasse-waardige elftallen opstellen. Een ongekende luxe. Daarachter zit een groepje outsiders met ons, maar ook GVVV en HHC Hardenberg.”

Wie moeten er oppassen voor degradatie?

,,Als je naar de afgelopen seizoenen kijkt, zeg je dat gepromoveerde ploegen het moeilijk gaan krijgen. Alleen dat geldt natuurlijk niet voor Katwijk. Zowel Stedoco als RVVH en DVS ’33 ken ik eigenlijk niet. Dus of zij het moeilijk gaan krijgen, moeten we nog maar zien.”

Ik vind dat jullie je goed hebben versterkt. Ben je met me eens dat Rijnsburg een mooie selectie heeft.

,,Dat vind ik ook. Maar over de gehele lijn genomen hebben de topploegen zich versterkt. Laatst zei iemand tegen mij; ‘goh wat staan er een hoop namen op het formulier’. Maar uiteindelijk gaat het erom wat er tussen die witte lijnen gebeurt. Je kan nog zo’n goede selectie hebben, de elf op het veld moeten het doen.”

Een van de mensen die je vorig jaar node miste, was Bart Freke. Die is ook weer fit na een zware enkelblessure.

,,Gelukkig wel, maar hij heeft een seizoen niet gevoetbald. Je kan niet van hem verwachten dat hij er gelijk weer staat. Een fitte Bart kan ons zeker in balbezit beter laten voetballen. Dus ik ben heel blij dat hij er weer bij is. We missen morgen alleen Jeroen Hessing door een schorsing.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Oudwater


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)