In navolging van VV Katwijk heeft ook FC Lisse een voorwaardelijke sanctie opgelegd gekregen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk op of rondom het veld. De KNVB ging over tot die maatregel, omdat bij de Lissenaren voorafgaand aan de derby tegen Noordwijk (1-1 red.) supporters het complex geel en blauw kleurden met rookpotten. 

Door de voorwaardelijke straf gaat FC Lisse het beleid van de KNVB ter zake het gebruik van vuurwerk nog strikter volgen. Waar Katwijk eventuele boetes al wilde verhalen op de afstekers van het vuurwerk, stapt Lisse helemaal af van sfeeracties rondom wedstrijden.

,,De aanklager amateurvoetbal van de KNVB heeft het bestuur van FC Lisse een voorwaardelijke sanctie opgelegd naar aanleiding van het gebruik van vuurwerk (rookpotjes) voorafgaand aan de wedstrijd tegen vv Noordwijk op en rondom het hoofdveld. Deze uitspraak betekent dat ook gecoördineerde sfeeracties bij bepaalde wedstrijden (derby’s) vanaf heden niet meer zijn toegestaan op ons sportcomplex”, zo is te lezen op de clubwebsite.

Lees ookKNVB begint tuchtzaak tegen Katwijk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda