Aan de contractverlengingen van Rick van der Meer (vv Katwijk) en Kubilay Köylü (FC Lisse) is op het eerste gezicht niet zo veel geks aan de hand. De beide heren zijn basisspelers voor hun club, de club is tevreden en dus is één en één, twee, zou je zeggen. Toch is het tijdstip van het zetten van een handtekening betrekkelijk vroeg. We zijn amper tien wedstrijden onderweg in het seizoen. Wat nou als, even afkloppen, één van de heren zwaar geblesseerd raakt? Of als de prestaties toch ineens tegenvallen? Is het amateurvoetbal niet doorgeslagen met het al in oktober vastleggen van spelers voor één of meerdere jaren?

In Spakenburg kan het nog gekker. IJsselmeervogels bracht op 3 oktober naar buiten dat het bij Hercules had geshopt en dat Steff van Rooijen volgend jaar in het rood-witte shirt zou spelen. Enkele uren later werd ook de transfer van Björn van Gorkum wereldkundig. Ploeggenoot van Van Rooijen bij het team uit Utrecht.

Daarmee lijkt de strategie van IJsselmeervogels op die van vorig jaar, toen ze in één klap drie spelers bij Kozakken Boys weghaalden. En geef ze eens ongelijk. Ze hebben het budget, ze hebben het statuur van een topclub, waardoor spelers snel ‘ja’ zullen zeggen. Waarom zou je er niet vroeg genoeg bij zijn?REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude