Een overvol oefenprogramma weer vanavond, dat grotendeels volgens de geijkte patronen verliep. Lisse verloor weer en Noordwijk zegevierde voor de zesde keer. Verder maakte Ter Leede indruk en boekte zowel het eerste als tweede van FC Rijnvogels zeges.

FC Lisse – FC Rijnvogels 2-3 (2-2). Doelpunten Lisse: Jongebloet en Monteny. Doelpunten FC Rijnvogels: Van der Breggen (zie foto), Van Veen en Beijersbergen

FC Lisse slaagt er vooralsnog niet in een wedstrijd in de voorbereiding te winnen. De ploeg van de afwezige coach Misha Salden (hij verbleef in België voor cursus) verloor thuis met 2-3 van FC Rijnvogels. Na een vermakelijke eerste helft was het bij rust 2-2. In de tweede helft trokken de Katwijkers de zege naar zich toe. Renaldo Jongebloet miste nog een strafschop voor Lisse.

EDO – Noordwijk 1-2 (1-0). Doelpunten: Splinter en Lomis

Toegegeven: garanties geeft het niet, maar de voorbereiding verloopt crescendo voor Noordwijk. Ook de zesde oefenwedstrijd werd gewonnen. EDO werd na een 1-0 achterstand bij rust met 1-2 verslagen. Maurits Splinter en Mario Lomis, deze oefencampagne al vaker doeltreffend, tekenden voor de goals.

Kon. HFC – Katwijk 2-0 (0-0).

Na het succesvolle Zilveren Trawler Toernooi zette Katwijk een teleurstellend resultaat neer in Haarlem. De Kon. HFC was met 2-0 te sterk. Opvallend was het invallen van Sjaak Lettinga, de clubloze oud-prof.

Ter Leede – RKAVV 5-1 (1-0). Doelpunten Steemers, Schreurs en Dam (3)

Ter Leede lijkt de smaak te pakken te krijgen. RKAVV werd op een grote nederlaag getrakteerd. De Leidschendammers kwamen vlak na rust op gelijke hoogte, maar kregen vervolgens de ene na de andere treffer om de oren. Mike Dam tekende voor een onvervalste hattrick.

Valken ’68 – FC Rijnvogels 2 2-3. Doelpunten Valken: De Ridder, Kabelaar. Doelpunten Rijnvogels 2: De Reus, De Jong en Onderwater

Na twee oefenzeges ging Valken ’68 voor het eerst onderuit. Het tweede van FC Rijnvogels klopte de buurman met 3-2. Stef Onderwater mocht zich door zijn winnende goal de gevierde man van de derby noemen.

Van Nispen – VVC 0-1

Van Nispen slaagde er niet in ook zijn tweede groepsduel in de Haarlems Dagblad Cup te winnen. Thuis werd nipt verloren van VVC. Bij de Hoofddorpers speelde Patrick Duarte (voormalig FC Lisse en Quick Boys) mee. Later volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd

Kagia – UDO 1-0. Doelpuntenmaker Pim Schalk

Kagia speelde pas zijn eerste oefenduel. Trainer Anton Wijsman zag zijn manschappen direct zegevieren. UDO werd door een treffer van Pim Schalk met 1-0 verslagen.