Voor Johan Prins is de winterstop vervroegd aangebroken. De speler van de zondagtak van FC Lisse heeft besloten een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing te accepteren. Prins kreeg zondag tegen DOSR een dubbele rode kaart. 

Prins heeft gemengde gevoelens bij de gang van zaken. ,,Mensen in mijn omgeving hadden verwacht dat ik tien tot zestien wedstrijden zou krijgen. In die zin valt het nog mee. Bij de tweede rode kaart schold ik de scheidsrechter uit. Dat had ik nooit moeten doen en daarvoor trek ik het boetekleed aan. Maar aan de andere kant: die eerste rode kaart was zwaar onterecht. Als die niet was gevallen, was die tweede ook nooit gegeven.”

Prins wordt bij zijn eerste rode kaart het bewust schoppen van een tegenstander ten laste gelegd. Na een gemiste strafschop haalde hij – in een poging om de bal te veroveren – door op een speler van DOSR. Hoewel Prins in zijn ogen voor die actie veel te zwaar bestraft werd, gaat hij niet in beroep. ,,Vaak krijg je er dan nog een paar wedstrijden bij.” Op 31 januari tegen GSC/ESDO is Prins weer speelgerechtigd.

POPULAIRE BERICHTEN