Voor Johan Prins is de winterstop vervroegd aangebroken. De speler van de zondagtak van FC Lisse heeft besloten een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing te accepteren. Prins kreeg zondag tegen DOSR een dubbele rode kaart. 

Prins heeft gemengde gevoelens bij de gang van zaken. ,,Mensen in mijn omgeving hadden verwacht dat ik tien tot zestien wedstrijden zou krijgen. In die zin valt het nog mee. Bij de tweede rode kaart schold ik de scheidsrechter uit. Dat had ik nooit moeten doen en daarvoor trek ik het boetekleed aan. Maar aan de andere kant: die eerste rode kaart was zwaar onterecht. Als die niet was gevallen, was die tweede ook nooit gegeven.”

Prins wordt bij zijn eerste rode kaart het bewust schoppen van een tegenstander ten laste gelegd. Na een gemiste strafschop haalde hij – in een poging om de bal te veroveren – door op een speler van DOSR. Hoewel Prins in zijn ogen voor die actie veel te zwaar bestraft werd, gaat hij niet in beroep. ,,Vaak krijg je er dan nog een paar wedstrijden bij.” Op 31 januari tegen GSC/ESDO is Prins weer speelgerechtigd.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO