De entree in de Tweede Klasse verliep 45 minuten prima voor FC Lisse. Een goede eerste helft bij Schipluiden kreeg na rust echter geen vervolg. ,,We hebben een helft laten zien dat we het niveau aankunnen”, zei coach Laurens van der Voort. ,,De tweede helft speelden we dramatisch en werden we geslacht.” Het werd 4-1.

,,We speelden tegen een ploeg die zich ver liet inzakken”, zei Van der Voort. ,,Dat hebben we de eerste helft goed gedaan, kwamen ook met 1-0 voor. Door een fout werd het echter 1-1. Na rust maakten we ontzettend veel fouten en waren we niet scherp genoeg.”

Van der Voort zei ‘goed ziek’ te zijn van de nederlaag. ,,Dit was een tegenstander waarvan we niet hadden hoeven te verliezen. Ik ben er ook van overtuigd dat we nog veel sterkere teams tegen gaan komen. Ik ben er zeker van dat we genoeg kwaliteit hebben om in de middenmoot te eindigen, maar dan moet je wel tweede helften scherp zijn. Ik wil geen gevalletje Teylingen worden, dat genoeg kwaliteit had, maar het gewoon mentaal liet afweten. Volgende week tegen Delft moeten we ons revancheren.”

Lisse hoeft niet te wanhopen. Vorig seizoen, in het kampioensjaar, ging de eerste wedstrijd met 9-3 verloren. Het tweede duel werd met dezelfde cijfers gewonnen.