Rond de 38e minuut van de wedstrijd tussen Quick Boys en SHO brak er een Twittergolf los. Was de gegeven penalty aan Jaap van Duijn een terechte of niet? Ted Verdonkschot noemde de strafschop twijfelachtig. Zijn collega Jeroen Rijsdijk vond het een cruciaal moment. Yordi Teijsse had er lak aan en brak de ban.

Voor tweeduizend toeschouwers won de brigade van Verdonkschot uiteindelijk met 4-0 van SHO. Een makkie, zou je zeggen. Niets was minder waar. Quick Boys trof in SHO een uitstekende tegenstander. Naast uitblinkers Van Duijn en Harry Zwarthoed was ook keeper Martijn de Zwart van grote waarde voor zijn ploeg. Dat was veelzeggend. De Zwart hield zijn ploeg met een aantal cruciale reddingen op de been. En leek hij geklopt, dan bracht de paal redding.

Quick Boys kwam de moeilijke openingsfase door en kreeg vervolgens zelf ook een aantal uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Teijsse slaagde er niet in te scoren. Ook de inzet van Gerard Aafjes onderkant lat bracht nog niet het gewenste succes. Maar toen kreeg Jaap van Duijn het weer eens op zijn heupen.

DE PENALTY

De wedstrijd was inmiddels 37 minuten oud. Van Duijn was weer in goeden doen en levensgevaarlijk. Er ging veel dreiging van hem uit. Dat niet al zijn acties slaagden was niet eens van belang. Als hij de bal toucheerde was het smullen geblazen voor de eigen aanhang. Van Duijn veroorzaakte de strafschop waaruit Teijsse de 1-0 maakte. Het was een discutabel moment, maar Quick Boys maalde er niet om.

De tweede helft moest SHO komen en dat deed de ploeg ook. Een grote kans volgde in de vijftigste minuut. Wilson Lima kreeg die mogelijkheid. Alleen voor De Zwart. die zijn doel kleiner maakte, ging het feest van de bezoekers niet door. Een belangrijk moment vond SHO-coach Rijsdijk. ,,Dat had eigenlijk de gelijkmaker moeten zijn. Het had de kanteling van de wedstrijd kunnen worden. De ploegen waren aan elkaar gewaagd.”

Beslissing

SHO gaf logischerwijs steeds meer ruimte weg. Rond de 55e minuut profiteerde Harry Zwarthoed daar optimaal van en lanceerde Van Duijn: 2-0. De wedstrijd was gespeeld, zeker na de 3-0. Teijsse stelde Zwarthoed in staat om de derde goal binnen te werken. Coach Rijsdijk: ,,Wat Quick Boys wel deed, lieten wij na; scoren. Ik heb vijf of zes goede kansen voor ons gezien, maar wij scoorden geen doelpunt.”

Het laatste kwart van de wedstrijd scoorde de ploeg van Verdonkschot nog een goal. Invaller Ronnie Verplancke maakte de 4-0. Verdonkschot had graag in de eindfase nog een paar doelpunten willen zien. ,,De kansen die Van Duijn en Verplancke nog kregen moesten er eigenlijk in. Nu maalt niemand erom, maar als het 0-0 was geweest kan dat nadelige gevolgen hebben.”

Verdonkschot: ,,Ik ben tevreden met de overwinning. De jongens groeien steeds meer naar elkaar toe. De concurrentie is groter geworden en dat is goed, want we zijn er nog lang niet. Ze moeten elkaar scherp houden. Volgende week wacht FC Rijnvogels. We kunnen onze borst nat maken, maar dat is ook weer het leuke van deze competitie. We gaan er vol voor, elke week weer.”