Quick Boys verloor nog nooit een wedstrijd tegen Harkemase Boys. Ook in deze achtste editie bleven de Katwijkers ongeslagen. Het werd op Nieuw Zuid 1-1.

Quick Boys moest het stellen zonder vaste keeper Martijn de Zwart. De sluitpost blesseerde zich afgelopen donderdag op de training en dus mocht Raymon Kuipers zijn plaats innemen. De fans gingen er maar eens goed voor zitten, denkende aan de vele goals die de uitwedstrijd opleverde. In Harkema won Quick Boys met 0-4, een overwinning die in een moeilijke fase zeer welkom was. Fans die wederom op veel doelpunten rekenden, kwamen bedrogen uit.

,,Het laatste kwartier kon het nog alle kanten op. Ik had het gevoel dat als de wedstrijd even langer had geduurd wij zeker nog tot scoren waren gekomen.”

Als er een ploeg het meeste recht had op een goal in de eerste twintig minuten, dan was het de formatie van Henk Herder. Zijn equipe oogde gretig, maar kwam niet tot scoren en dat was wonderlijk te noemen. Herder vond Harkema goed op dreef het eerste half uur en zat eigenlijk op de openingsgoal te wachten.

Herder: ,,We vergaten de eerste twintig minuten afstand te nemen. Als we met 0-2 voor hadden gestaan, kon niemand daar iets van zeggen. We konden Quick Boys goed vastzetten. Zij hebben weinig mogelijkheden gehad in de eerste helft. Onszelf ontbrak het een beetje aan geluk met inzetten tegen paal en lat.”

Aanvoerder en doelpuntenmaker Delano A Cohen en Jason Oost vieren de gelijkmaker van Quick Boys

De paal kwam als eerste aan bod, al na twee minuten spelen door Oebele Schokker. Zes minuten later raakte Heine Uuldriks via een omhaal de lat. Daarvoor had ook Matthijs Hardijk een beste mogelijkheid laten liggen. Quick Boys was dus gewaarschuwd, maar kon er in het verdere verloop van het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Voor rust werd de ploeg van Zoutman een paar keer dreigend. Onder meer met een uithaal van Delano A Cohen en een kopballetje van Joey Ravensbergen. Daar bleef het ook bij in een eerste helft die van Quick Boys-kant zeer pover was.

Jesse Driebergen had er wel een verklaring voor. ,,Wij hadden veel moeite om er doorheen te komen. Ook de passing ging niet van een leien dakje. Harkema is een fysiek sterke ploeg. In de tweede helft kwamen we goed terug, vind ik.”

Positieve impuls
Dat was inderdaad waar, alleen moest er toen wel een opgelopen 0-1 achterstand worden goedgemaakt. Na de 0-1 van Heine Uuldriks in de 55e minuut werd Quick Bots wakker en begon het een echte wedstrijd te worden. Harkema hinkte op twee gedachten, maar trok zich uiteindelijk terug en liet Quick Boys komen. Om nog meer power in het team te brengen, werd Philippe den Hartog ingezet. Zijn entree bracht meer energie en gaf het spel van Quick Boys een positieve impuls. De thuisploeg kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken. De gelijkmaker – een rake knal van A Cohen – was voor Quick Boys sein om nog een tandje bij te schakelen, op zoek naar de winst.

Driebergen: ,,Het laatste kwartier kon het nog alle kanten op. Ik had het gevoel dat als de wedstrijd even langer had geduurd wij zeker nog tot scoren waren gekomen.”

Toch was de man in vorm ook kritisch. ,,Het was matig vandaag. Maar na de 0-1 hebben we het laatste half uur laten zien dat we met veel strijd en passie de wedstrijd aan konden. We zijn toen echt voor de winst gegaan. Uiteindelijk ben ik niet tevreden met een punt. Als je naar de mogelijkheden kijkt in het laatste half uur, dan hadden wij hier thuis moeten winnen.”

Quick Boys- Harkemase Boys 1-1 (0-0). 55. Uuldriks 0-1, 76. A Cohen 1-1.

Quick Boys: Kuipers, Opoku, Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Driebergen (76. Van Steen), Steemers, Oost, Misa-Danso (68. Den Hartog)