Quick Boys heeft een spectaculaire slag geslagen op de transfermarkt. De Katwijkers hebben zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Yordi Teijsse en Ron Verplancke. Beide spelers komen over van Ter Leede.

,,Quick Boys is een mooie club uit de buurt”, reageert Verplancke tegen VIDB. ,,Ik heb een paar heel goede gesprekken gehad. Alles was zeer professioneel geregeld, de club leeft en heeft een heel mooi complex. Ik vond het altijd leuk om hier met Ter Leede te spelen en speelde altijd goed hier.”

Volgens Verplancke heeft de mogelijke degradatie van Ter Leede niets met zijn transfer te maken. ,,Het is ook niet zeker of Quick Boys volgend seizoen in de Topklasse speelt. Ik vind dit een mooie uitdaging. Als ik echt in de Topklasse had willen spelen, had dat ook gekund. Die clubs waren ook geïnteresseerd.”

Ook Teijsse is blij met zijn overgang naar Nieuw Zuid. Hij spreekt net als Verplancke van een mooie sportieve uitdaging. Nog altijd heeft Teijsse het vurige verlangen om in het profvoetbal te slagen. Mocht er zich een interessante club aandienen, dan heeft Quick Boys toegezegd niet dwars te zullen liggen.

Management

,,Vorig jaar was er interesse, maar besloot ik nog een jaartje bij Ter Leede te blijven.  Ik heb er goed over nagedacht, met wat mensen gesproken en uiteindelijk de knoop doorgehakt dat het beter is om weg te gaan bij Ter Leede. Zij raadden me aan voor Quick Boys te kiezen. Alles zag er top uit, er is een goede trainer en er wordt – zo is mij verteld – ook goed beleid gevoerd.”

Teijsse laat weten teleurgesteld te zijn in hoe Ter Leede ‘bepaalde zaken dit seizoen heeft aangepakt’. ,,Vorig jaar schoot ik er voor de winterstop twaalf in en zaten we in november al om de tafel. Nu ben ik geblesseerd en heeft iedereen een gesprek gehad, behalve Yordi Teijsse.” Ook Verplancke is niet te spreken over de handelswijze. ,,Ik vond dat ze erg laat waren met het rondmaken. Dat er een paar sponsoren weg zijn en er daardoor voor de hele groep minder geld is, is een andere reden.”

Dat neemt niet weg dat Ter Leede in vier jaar een bijzonder plekje in zijn hart heeft gekregen. ,,Natuurlijk is het jammer dat ik wegga, omdat ik veel vrienden heb gemaakt en we een topgroep hebben. Aan de andere kant is dit gewoon een mooie kans.”

Wennen

Verplancke is blij dat Teijsse ook de stap maakt naar Nieuw Zuid. ,,Dat is extra leuk. Het is toch altijd even wennen bij een nieuwe club. Het helpt dan wel dat iemand die je heel goed kent ook voor Quick Boys gaat spelen.”

Teijsse is momenteel hard bezig om fit te worden. Hij zit in week vijf van zijn revalidatie. Teijsse zou eigenlijk geopereerd worden aan zijn knie, maar daar werd naderhand van afgezien. ,,Na mijn operatie in 2010 blijkt dat ik nooit goed gerevalideerd heb. Het verschil tussen spiermassa links en rechts bleek erg groot. De 20e heb ik een afspraak in het ziekenhuis en dan gaan we testen hoe mijn knie ervoor staat. Mijn doel is zo snel mogelijk fit worden.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN