Quick Boys heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Hoofdklasse B. De Katwijkers wisten met 2-0 te winnen bij Spijkenisse. Concurrent Noordwijk kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jodan Boys, waardoor de voorsprong opliep tot zes punten in Katwijks voordeel.

Op voorhand leek het een lastige uitwedstrijd te gaan worden voor Quick Boys. Dat werd het ook, want Spijkenisse bleek inderdaad lange tijd een geduchte tegenstander. ,,We wisten dat dit geen makkelijke pot zou worden. Veel ploegen hebben hier punten laten liggen en wij hadden het ook niet eenvoudig¨, benadrukte Jan Zoutman na de wedstrijd.

Zeker de eerste helft kon het beide kanten op. ,,Het was een hele wisselvallige wedstrijd¨, stelde Zoutman. ,,Het begin was rommelig met twee grote kansen aan beide kanten, waarbij Raymon [Kuipers, red.] goed ingreep. Eigenlijk was heel de eerste helft rommelig en kregen we pas aan het einde daarvan wat grip op de wedstrijd.”

IMG_0260                                            Aanvoerder Delano A Cohen aan de bal voor Quick Boys

Het probleem voor Quick Boys was het creëren van kansen. Waar de Katwijkers normaal niet veel moeite hebben met het maken van doelpunten, bleef het in de eerste helft aardig rustig voor het doel van Spijkenisse. Achterin stond de verdediging van Quick Boys wel overtuigend zijn mannetje. ,,We gaven niet veel weg. Spijkenisse probeerde steeds met hoge ballen aanvallen op te zetten, maar kon daaruit niet gevaarlijk worden¨, aldus Zoutman.

De tweede helft begon aanvankelijk niet veel beter voor Quick Boys. Spijkenisse nam meer de overhand, maar kansen bleven achterwege. De invallers aan de kant van Quick Boys bleken uiteindelijk van grote waarde. In de 63e minuut viel Jaap van der Plas in en hij was direct belangrijk met een goal. Yordi Teijsse kon door een fout in het uitverdedigen bij Spijkenisse Mohamed el Osrouti vinden. De vleugelaanvaller bediende op zijn beurt Van der Plas, die eenvoudig kon binnenlopen: 0-1

Kantelpunt
Zoutman zag het invallen van Van der Plas als een belangrijk moment in de wedstrijd. ,,Het inbrengen van Jaap was zeker een keerpunt. Hij beloonde zijn invalbeurt met een doelpunt, maar nog belangrijker was dat hij rust bracht in het veld.”

Later kon invaller Phillippe den Hartog de wedstrijd in het slot gooien, maar de aanvaller verzuimde een 1 op 1-situatie om te zetten in een goal. Den Hartog maakte zijn fout goed door in de slotminuten Teijsse met een voorzet te bedienen, die zo de 0-2 kon binnenkoppen. De invallers vervulden vandaag dus een gouden rol in het team van Zoutman. ,,Phillippe moet die kans natuurlijk maken, maar hij maakte het gelukkig nog wel goed met een assist. Dat is het voordeel van een brede bank, Die jongens kunnen in dit soort wedstrijden iets extra’s brengen.”

IMG_0422                                                 Quick Boys viert de zege met de meegereisde fans

Een grote stap is dus gezet richting het kampioenschap, al blijft Zoutman nuchter. ,,Wij hebben natuurlijk niet veel invloed op de uitslagen van Noordwijk, maar we zijn zelf aan een stabiele reeks bezig. Dit was voor ons geen makkelijke wedstrijd, maar het resultaat staat voorop.”

Over een kampioenschap wil Zoutman dus nog niet spreken. ,,We hebben nog zeven wedstrijden te gaan. Volgende week wacht Sportlust ’46 en dan moeten we gewoon weer verder met waarmee we bezig zijn. Het betekent pas allemaal wat als je niet meer ingehaald kunt worden.” Máár met een Quick Boys dat in topvorm verkeert en nauwelijks steken laat vallen, lijkt het echter zeer lastig te gaan worden voor de concurrentie om de Katwijkers van de titel af te houden.

Spijkenisse – Quick Boys 0-2 (0-0). 69. J. Van der Plas 0-1. 90. Teijsse 0-2.

Quick Boys, Kuipers, Opoku (63. J. van der Plas), Bentem, D. Van der Plas, Ravensbergen, Á Cohen, Hoek, Sahadewsing (86. Ruijter), Steemers, Teijsse, El Osrouti (80. Den Hartog)

Tekst: Davy Klaris

Foto’s: Hans van Duijn