Quick Boys is er niet in geslaagd laagvlieger Smitshoek te verslaan. De Katwijkers gaven tweemaal een voorsprong uit handen, maar mochten uiteindelijk niet eens klagen met 2-2. Vlak voor het eindsignaal keurde de arbiter onterecht een goal van Smitshoek af.

De coach van Smitshoek Raymond Frehe was na afloop behoorlijk teleurgesteld. ,,De scheidsrechter heeft zijn excuus gemaakt voor het afkeuren van het doelpunt van Laurens Visser. Aan de andere kant heeft ons scorend vermogen ons weer hevig parten gespeeld. We hadden het al veel eerder af moeten maken, vooral in de tweede helft.”

Quick Boys beleefde een goede start en drong Smitshoek gelijk terug op eigen helft. Smaakmaker bij de blauwwitten was Jaap van Duijn, die lepe passes verstuurde en het publiek vermaakte. Na een kwartier kwam Smitshoek beter in de wedstrijd, geholpen door Quick Boys dat slordiger ging spelen. De kansen volgden voor de bezoekers. Met een beetje mazzel had de ploeg uit Barendrecht zo maar met 0-2 voor gestaan. De mooiste kansen werden om zeep geholpen door Ricardo Merrelaar en Daniel da Cruz. Tussendoor gooide Van Duijn er meerdere malen een paar weergaloze acties uit.

Rond het halfuur leek Quick Boys de leiding te gaan nemen. Een schitterende trap van de meester, Van Duijn, scheerde rakelings naast. Een minuut later was het Comedy Capers aan de andere kant. Doelman Martijn de Zwart verdedigde koppend slecht uit en de bal kwam voor de voeten van Merrelaar. De 0-1 leek in de maak, maar Merrelaar schoot de bal in de voeten van Mike Ruijter.

Oprukken en doorstomen

Waar Smitshoek al lang de leiding had moeten nemen, sloeg Quick Boys verdediger Henry Opoku toe. Een lange rush over de rechterkant bracht het gekoesterde succes, pal voor de rust. Zijn schuiver, lichtelijk aangeraakt, betekende de 1-0. Opoku: ,,Ik kon vrij oprukken en doorstomen. Een heerlijk moment zo vlak voor de rust.”

De blauwwitten kwamen echter slap uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten had Smitshoek al drie reële kansen gekregen. De grootste was ongetwijfeld voor Da Cruz, die een vrije doortocht kreeg en alleen op De Zwart afging. Da Cruz faalde echter.

Eindelijk kwam Quick Boys na een kwartier weer op de helft van Smitshoek. Meteen diende het onheil zich aan. Opoku, opgerukt naar voren, leverde een voorzet a, die werd afgeslagen. De rugdekking was weg en daar profiteerde Smitshoek optimaal van. De snelle spelhervatting  leverde de gelijkmaker op. Laurens Visser schoot op aangeven van Da Cruz eenvoudig de 1-1 binnen.

Miscommunicatie

Opoku: ,,Ja dat was balen. We hadden het na rust een fase moeilijk. Eindelijk kon ik dan weer een actie vooruit maken, maar is de communicatie even weg en ligt de 1-1 erin. Gelukkig kwamen we tien minuten later weer op 2-1 door die benutte penalty van Jaap van Duijn.”

Vijf minuten later moest Mike Ruijter er met zijn tweede gele kaart vanaf. Na diens rode kaart leek het gebeurd met Quick Boys, want twee minuten later lag de 2-2 achter De Zwart. Het was weer Visser die bij de tweede paal een voorzet van Da Cruz kon inschieten. Visser was even later dichtbij zijn derde, maar raakte de paal en schoot de rebound net naast. Een minuut later had de ingevallen Tommy Bekooij de 3-2 op zijn schoen, maar zijn inzet kwam in de duinen terecht. Met nog tien minuten op de klok gingen beiden ploegen vol voor de winst. De stand bleef in evenwicht, maar vraag niet hoe.

De bij Quick Boys vertrekkende rechtsback Opoku was reëel. ,,De winst zat erin vandaag, maar we hadden ook zomaar met lege handen kunnen staan. Jammer, want we hadden uit kunnen lopen op onze concurrenten. Zaak is dat we ons stinkende best blijven doen om de tweede plek vast te houden. Ik zie het zitten. We zijn inmiddels negen wedstrijden niet verslagen. Die lijn moeten we doortrekken.”

Tekst: Hennie van de Weert