Met dank aan Patrick de Groot bleef Quick Boys overeind. De Katwijkers wonnen met 1-0 van DOVO en die overwinning was voor een groot deel op het conto van de ervaren doelman te schrijven. Joost Kuhlmann kroonde zich in de 26e minuut tot matchwinner. Omdat ook Sparta Nijkerk won, blijft de achterstand op de koppositie tien punten. Wel heeft Quick Boys nog een wedstrijd tegoed.

Met Kuhlmann in de spits voor de geblesseerde Jeroen Ketting kreeg Quick Boys al direct een goede kans. Tommy Bekooy schrok ervan, alleen voor keeper Mike van Houten. DOVO zou niet lang daarna het initiatief in handen nemen. Het creëren van kansen ging de ploeg goed af, alleen het afronden niet. Daarom bleef de ploeg voor de dertiende keer op rij zonder overwinning.

Kuhlmann

Quick Boys kreeg in totaal drie kansen de eerste helft. De tweede van Kuhlmann was raak in de 26e minuut. Een korte steekpass van Bekooy bereikte de bonkige aanvaller, die daar wel raad mee wist: 1-0. Het doelpunt was ietwat tegen de verhouding in, aangezien DOVO veel op de helft van de Katwijkers was te vinden.

De fans hoopten dat de ban was gebroken en de score verder op zou lopen. DOVO dacht daar alleen anders over. De ploeg creëerde genoeg mogelijkheden, alleen liet – zoals gezegd – de afwerking te wensen over. Toch ging het vlak voor rust nog bijna fout. Een misverstand tussen De Groot en Mike Ruijter leverde bijna de gelijkmaker op. De bal ging tergend langzaam naast de paal.

DOVO de overhand

Ook de tweede helft begon DOVO sterk. Drie kansen waren het resultaat in de eerste drie minuten na de rust. Yannick Cornelisz, Leon Toonen en Evert Brouwers konden niet profiteren, vooral omdat De Groot weer eens in de weg lag. Veel kansen waren er in het tweede bedrijf niet voor Quick Boys. Een gave kopbal had de 2-0 nog kunnen opleveren, Dat gebeurde niet en zo bleef de wedstrijd spannend tot het einde. DOVO toonde zich gevaarlijk met een kopbal op de deklat van Evert Brouwers. Zodoende hield De Groot zijn doel schoon.

Kuhlmann werd dus matchwinner. Voor hem was het geen probleem om weer in de spits te staan. ,,Ik heb in de eerste jaren bij Rijnsburgse Boys ook in de spits gespeeld”, vertelt hij. ,,Het is inderdaad een paar jaar geleden en daarom was het weer even wennen. Het belangrijkste van vandaag zijn de drie punten. Dat ik dan de enige goal scoor is heel lekker. De actie vooraf van Tommy was subliem. Hij zet me volledig vrij voor de keeper en ik kon de bal vol raken.”

Kuhlmann: ,,We mogen inderdaad niet mopperen wat de drie punten betreft. Ons veldspel was ver onder de maat. DOVO deed dat veel beter. Een goede ploeg, niks mis mee. We zouden druk zetten met zijn allen, maar dat ging vaak mis. Op het einde van de wedstrijd creëerden ze nog een aantal kansen waarmee we goed wegkwamen. Onze keeper Patrick de Groot hield ons op de been. Hij sleepte als het ware de drie punten binnen voor ons.”