Quick Boys wordt zaterdag in de kraker bij Sparta Nijkerk gesteund door zo’n twaalfhonderd supporters. Die verwachting spreekt Marco van Duijn, voorzitter van de supportersvereniging, uit.

,,Er gaan er zevenhonderd gegarandeerd, die hebben al een kaartje”, verklaart Van Duijn. De afgelopen dagen was het op Nieuw Zuid al mogelijk kaarten in de voorverkoop te kopen. Van Duijn verwacht dat een grote groep fans aan de loketten nog een ticket zal kopen. In totaal rijden er zes supportersbussen. Daarnaast zal ook nog een bus met sponsors richting Nijkerk afreizen.

Happening

Van Duijn spreekt van een hele ‘happening’. ,,Je merkt dat het erg leeft nu het weer ergens om gaat. Het moet een feestje worden, al is de uitslag wel heel belangrijk. Als we winnen, wordt het heel spannend. Bij een nederlaag is Nijkerk de terechte kampioen en zullen we het verlies als mannen moeten nemen.”

Het zal in ieder geval een sfeervol gebeuren worden. De sfeercommissie van Quick Boys is voornemens flink uit te pakken. Donderdag kon geld voor sfeeracties worden gedoneerd. ,,Ik weet niet precies hoeveel, maar daar is een mooi bedrag uitgekomen”, vertelt Van Duijn.

Vuurwerk is ieder geval uit den boze. ,,Dat is op nadrukkelijk verzoek van beide clubs. Je moet vooral denken aan confetti en shooters.”

Donderdag werd er na de training al een voorproefje genomen. Zie hieronder de beelden:

[youtube id=”gLOpt3P58nQ” width=”620″ height=”360″]

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN