Quick Boys heeft met Michael Fabrie een nieuwe keeper aangetrokken. De 24-jarige doelman komt over van Smitshoek, zo is door de Nieuw Zuid-bewoners dinsdagavond bekendgemaakt.

Fabrie neemt de plek in de selectie over van Youri Schoonderwaldt, die in mei tekende bij Quick Boys, maar toch een doorstart maakt in het betaalde voetbal bij Sparta Rotterdam.

Opvolger Fabrie heeft overigens zelf ook een duidelijke link met de Spartanen. Hij speelde negen seizoenen op het Kasteel, maakte vijf jaar deel uit van de selectie, maar speelde zijn wedstrijden bij Jong Sparta. Hij speelde voor de beloften meer dan zestig duels op het hoogste amateurniveau. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Smitshoek

“Na het aangekondigde vertrek van Schoonderwaldt hebben we snel moeten schakelen,” legt Gert Pluimgraaff op de clubsite uit. “Met Michael heeft Quick Boys een keeper in huis gehaald die is opgeleid door een gerenommeerde betaald voetbalorganisatie. Met Jong Sparta heeft hij regelmatig tegen ons gespeeld in de afgelopen jaren. Samen met Paul van der Helm zal hij moeten gaan strijden om de plaats onder de lat. Michael heeft een goede reflex in huis en heerst bij hoge flankballen.”

Fabrie zelf is eveneens zeer content. “Over sommige dingen hoef je niet lang te twijfelen. Het gevoel bij Quick Boys is gewoon goed. Beide partijen zijn positief. Daarom zijn we er ook zo snel uitgekomen. Met Smitshoek had ik de afspraak gemaakt dat ik de vrijheid had om met bepaalde clubs in gesprek te gaan. Het moment voor Smitshoek is wellicht ongelukkig, zo vlak voor de transferdeadline, maar ik ben blij dat ik komend seizoen op het allerhoogste amateurniveau kan acteren. Gelukkig heeft Smitshoek mij deze kans niet ontnomen.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: Van den Ban vertrekt ondanks doorlopend contract bij Quick Boys


POPULAIRE BERICHTEN