Rick van der Burg plakt er nog een jaartje aan vast bij Rijnsburgse Boys. De reservedoelman heeft voor een jaar bijgetekend. Van der Burg nam anderhalf jaar geleden de rol van stand-in achter Richard van Nieuwkoop over van Ronald van der Meer.

Van der Burg speelde eerder voor Capelle. Hij kwam dit seizoen nog geen minuut in competitieverband in actie, maar nam in de bekerwedstrijden de honneurs waar.

,,De club zou het begrepen hebben als ik zou zijn vertrokken na twee seizoenen achter Richard, maar er is ook heel duidelijk aangegeven dat ze me het liefste bij de groep houden”, vertelt Van der Burg op de clubsite. ,,Het is dus vooral mijn eigen keuze. Ik heb nog steeds het gevoel dat er voor mij meer inzit bij Rijnsburg. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en ik zie nog steeds een stijgende lijn. Bij een club als Rijnsburg wil ik slagen en dat ga ik niet zomaar opgegeven.”

,,De overtuiging zat bij mij voor een deel ook in de opvatting van de club”, vervolgt Van der Burg. ,,Ik heb respect afgedwongen met mijn inzet en toewijding en natuurlijk ook met mijn kwaliteiten. We houden elkaar niet aan het lijntje, het zit er echt in. Richard heeft nu de voorkeur, maar we zitten heel dicht bij elkaar. Er is eigenlijk geen verschil. Dus als ik een beetje geluk heb, of Richard pech, door een blessure of een rode kaart, dan heb ik direct een kans. Ik gun het hem niet, maar mezelf natuurlijk wel.”

Transferoverzicht Rijnsburgse Boys

Blijft: Niek Oosterlee (coach), Danny van der Vijver, Rick van den Burg

Vertrekt: Mark van den Boogaart (AFC)

Nieuw: Joost Leonard (Katwijk), Ismael Celen (IJsselmeervogels), Nick Kuipers (IJsselmeervogels)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)