Rick van der Burg plakt er nog een jaartje aan vast bij Rijnsburgse Boys. De reservedoelman heeft voor een jaar bijgetekend. Van der Burg nam anderhalf jaar geleden de rol van stand-in achter Richard van Nieuwkoop over van Ronald van der Meer.

Van der Burg speelde eerder voor Capelle. Hij kwam dit seizoen nog geen minuut in competitieverband in actie, maar nam in de bekerwedstrijden de honneurs waar.

,,De club zou het begrepen hebben als ik zou zijn vertrokken na twee seizoenen achter Richard, maar er is ook heel duidelijk aangegeven dat ze me het liefste bij de groep houden”, vertelt Van der Burg op de clubsite. ,,Het is dus vooral mijn eigen keuze. Ik heb nog steeds het gevoel dat er voor mij meer inzit bij Rijnsburg. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en ik zie nog steeds een stijgende lijn. Bij een club als Rijnsburg wil ik slagen en dat ga ik niet zomaar opgegeven.”

,,De overtuiging zat bij mij voor een deel ook in de opvatting van de club”, vervolgt Van der Burg. ,,Ik heb respect afgedwongen met mijn inzet en toewijding en natuurlijk ook met mijn kwaliteiten. We houden elkaar niet aan het lijntje, het zit er echt in. Richard heeft nu de voorkeur, maar we zitten heel dicht bij elkaar. Er is eigenlijk geen verschil. Dus als ik een beetje geluk heb, of Richard pech, door een blessure of een rode kaart, dan heb ik direct een kans. Ik gun het hem niet, maar mezelf natuurlijk wel.”

Transferoverzicht Rijnsburgse Boys

Blijft: Niek Oosterlee (coach), Danny van der Vijver, Rick van den Burg

Vertrekt: Mark van den Boogaart (AFC)

Nieuw: Joost Leonard (Katwijk), Ismael Celen (IJsselmeervogels), Nick Kuipers (IJsselmeervogels)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen