NEC, de huidige nummer zes van de Eredivisie, heeft interesse getoond in Jaap van Duijn. Dat bevestigen zijn club Noordwijk en de aanvaller zelf aan VIDB. ,,Ze hebben gebeld en willen me er graag bij hebben”, vertelt Van Duijn. 

Van Duijn krijgt binnenkort de kans om zich in een proefduel te bewijzen. ,,Ze gaan een wedstrijd regelen, maar wanneer is nog onbekend”, vertelt Van Duijn. ,,Het is eigenlijk nog te pril om er uitspraken over te kunnen doen, maar het is al leuk dat ze interesse hebben.”

Bij NEC zwaait een oude bekende van Van Duijn, Ernest Faber, de scepter. De twee kennen elkaar van de jeugdopleiding van PSV. Faber liet rond de bekerwedstrijd tegen Noordwijk (0-3) in september al weten gecharmeerd te zijn van Van Duijn.

Toch kwam de belangstelling van NEC enigszins als een verrassing. ,,Ik ben al 24 en dan verwacht je niet dat zo’n club nog belt. Aan de andere kant weet Faber wat ik kan.”

Van Duijn heeft nog altijd ambities richting het betaalde voetbal, maar zegt niet bij voorbaat ja. ,,Als er een mooie club komt, met een goed voorstel, dan zou ik gek zijn om het niet te doen”, vertelt hij. ,,Aan de andere kant zit ik goed bij Noordwijk, en ben ik er voor mijn gevoel nog lang niet klaar. Ook ben ik aan het kijken voor een huisje in Katwijk. We zien het wel. Komt het, dan komt het. En zo niet, ook prima. Zo sta ik erin.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)