,,Gewoon twee punten verloren”, mopperde Rijnsburgse Boys-goalie Richard van Nieuwkoop na het 2-2 gelijkspel in het verre Sneek. ,,Ondanks alle afspraken beginnen we toch weer slecht aan de wedstrijd en gaan we met een 2-0 achterstand de rust in. Daarna komen we nog wel langszij, maar vergeten we in de ultieme slotfase alsnog de volle winst in te pikken. Dat is alweer het vierde gelijkspel op een rij en dat schiet niet echt op.”

Waar menig ploeg dankbaar zou zijn om een 2-0 achterstand in de slotfase nog in een remise om te zetten, was dat in het geelzwarte kamp na afloop zeker niet het geval. Niek Oosterlee, die dit keer voor de verandering weer eens met twee spitsen aantrad, gooide die tactiek na een matig eerste bedrijf overboord. De ongelukkig spelende Renee Troost maakte plaats voor Martin van Eeuwijk en die wijziging betaalde zich uit. In een 3-4-3 formatie zorgde Jeroen Hessing met zijn derde treffer van het seizoen al snel voor de aansluitingstreffer, waarna het toch nog bijna veertig minuten duurde voordat de tweede Rijnsburgse goal het levenslicht zag.

Die inhaalrace was nodig omdat de bezoekers al na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aankeken. Daarbij trok Van Nieuwkoop hoogstpersoonlijk het boetekleed aan. ,,Na een terugspeelbal raakte ik met links de bal niet voldoende. Uit de daarop volgende voorzet was het meteen raak. Hun spits wint een kopduel en je loopt achter de feiten aan. Maar ook die achterstand schudde ons niet echt wakker. Her bleef heel matig van onze kant en dat betaalde zich in negatieve zin kort voor de rust uit toen Troost werd uitgekapt en nummer twee er zomaar inlag. In de rust hebben we elkaar even goed aangekeken. Blijkbaar moeten we eerst op achterstand komen om aan de wedstrijd te beginnen. Dat is natuurlijk niet goed. Die wil moet er natuurlijk al vanaf de aftrap zijn.”

Lesje onderhand geleerd
Na de thee zette het achterin een op een spelende Rijnsburgse Boys de tegenstander wel vast. De snelle 2-1 van de mee opgekomen Jeroen Hessing was de vlotte beloning voor die speelwijze. Daarmee was de toon gezet. De thuisploeg kwam er in tegenstelling tot voor de pauze niet meer aan te pas. Slechts eenmaal was Sneek dicht bij een derde treffer. Die bleef echter uit zodat een overwinning voor de geelzwarten tot de mogelijkheden bleef behoren. Het duurde echter nog tot de 85e minuut voordat Railey Ignacio zijn (bijna) wekelijkse doelpuntje meepikte. De thuisploeg wankelde na de gelijkmaker en leek het loon van de angst te gaan incasseren toen het duo Ignacio-Leonard in de ultieme slotfase vrij mocht opstomen richting doelman Kooistra. ,,Helaas probeerde Raily het zelf. Wellicht had hij Joost in stelling moeten brengen. Maar dat is achteraf praten”, wist een balende Van Nieuwkoop.

De Rijnsburgse sluitpost tot besluit: ,,We hadden vandaag door het gelijkspel van Katwijk en het verlies van IJsselmeervogels uitstekende zaken kunnen doen op de ranglijst. In deze fase kijken we toch vooral naar de eerste zeven plekken. Daar staan we wel bij, maar we hadden er, mede door de vier gelijkspelen op rij, een stuk florissanter voor kunnen staan. We krijgen nu achtereenvolgens met Katwijk thuis en Kozakken Boys uit twee tegenstanders van formaat. Alleen als we er in die duels vanaf de aftrap staan valt er voor ons wat te halen. Ik hoop dat we ons lesje nu onderhand hebben geleerd”.

Mediapartner RTV Katwijk was aanwezig in Sneek. Zij spraken met Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee

Gebruik je de app? Klik dan hier.

ONS Boso Sneek – Rijnsburgse Boys 2-2 (2-0). 13. Ramos 1-0, 39. Van Eeken 2-0, 48. Hessing 2-1, 85. Ignacio 2-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Troost (46. Van Eeuwijk), Hessing, Kuipers, Tillema, Van der Vijver (72. Koemans), Çelen, Vlug (72. Wijks), Leonard, Ignacio

Tekst: Leo Schrama