Rijnsburgse Boys heeft een nieuwe voorzitter en secretaris op het oog. De Uien gaan komende vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering Koos van Rossum en Marcel van Delft voordragen. Als de leden hun goedkeuring verlenen, worden zij respectievelijk de nieuwe voorzitter en secretaris.

De 67-jarige Van Rossum (zie hoofdfoto) heeft een lange achtergrond als voetballer bij Rijnsburgse Boys, waar hij het tot het tweede elftal schopte. In zijn werkzame leven was hij – tot aan zijn pensionering in 2021 – in dienst van het LUMC, waar hij begon als verpleegkundige. Hij groeide door via praktijkbegeleider en afdelingshoofd naar uiteindelijk de functie van manager zorg en lid van het divisiebestuur van het LUMC.

Van Rossum was eerder bestuurslid van gymnastiekvereniging DWS in Rijnsburg. “Maar dat is wat anders dan een voetbalclub leiden”, stelt Van Rossum op de clubsite. “Van voetbal heeft elke Rijnsburger verstand. Iedereen weet er wel wat van.”

Nu wél ja
Van Delft (48) was eerder bestuurslid van De Rijnkanters (van 2013 tot 2021) en het Koninklijk Actuarieel Genootschap (van 2016 tot 2022).Nu stapt hij in bij Rijnsburgse Boys, op voor hem bekend terrein. Waarom zei hij nu, in tegenstelling tot een aantal jaar terug, wel ja?

“Omdat Rijnsburg mijn club is en omdat het een vereniging is met veel exposure en uitstraling. Ik heb er jarenlang gevoetbald, vanaf de jeugd tot en met de A-selectie, was er keeperstrainer en elftalleider en zat in de kascommissie, onder meer met de nieuwe penningmeester Wilco van Egmond.”

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Van der Kooij: ‘Draait om visie, organisatie, motivatie, intensiteit en samenwerking’

POPULAIRE BERICHTEN