Rijnsburgse Boys heeft woensdagavond naast een stunt tegen FC Groningen gegrepen. De Uien gingen op eigen veld met 0-1 onderuit.

De ploeg van Martijn Lagendijk had zijn zaakjes lange tijd prima voor elkaar. Weliswaar raakte FC Groningen in de eerste helft de paal, maar verder werden de bezoekers niet echt dreigend.

FC Groningen leek zelfs al vlot tot een tiental te worden gereduceerd. Delano Asante werd op weg naar het vijandelijke doel gevloerd en leek doorgebroken. Marvin Peersman kwam er met geel genadig vanaf. Aan het einde van de eerste helft raakte Rijnsburgse Boys Sjors Kramer en Robin van der Meer kwijt door blessures en moest de verdediging flink gehusseld worden.

In het tweede bedrijf leek er aanvankelijk weinig aan de hand voor Rijnsburgse Boys. FC Groningen werd niet echt gevaarlijk en zelf had de thuisploeg venijnige tegenaanvallen waarbij moet gezegd dat Furhgill Zeldenrust en Dani van der Moot met hun schoten doelman Hidde Jurjus niet echt konden verontrusten.

Redding & fout Zuidema
Aan de overzijde was Rijnsburgse Boys-keeper Guus Zuidema belangrijk met een uitstekende reflex op een schot van Romano Postema. Het was daarom voor de goalie zuur dat hij in de daaropvolgende corner in de fout ging. Zuidema tastte mis, waardoor Peersman van dichtbij kon binnenknikken: 0-1.

In de slotfase leek de pijp leeg bij Rijnsburgse Boys, dat het wel probeerde maar niet echt tot een slotoffensief kwam. Toch volgde er nog een kans diep in blessuretijd. Invaller Mitchi Huijsman wist echter niet af te drukken in kansrijke positie.

Rijnsburgse Boys – FC Groningen 0-1 (0-0)

Bekijk ook: Asante (RBB) baalt: ‘Zat 100 procent meer in’