Rijnsburgse Boys heeft een nieuwe doelman gevonden. Oud-prof Wesley de Ruiter komt volgend seizoen naar de Middelmors en gaat de strijd aan met Richard van Nieuwkoop. De Ruiter is nu nog actief voor Sportlust ’46, waar hij na een lange carrière in het betaalde voetbal neerstreek.

De Ruiter speelde 56 duels in de Eredivisie, voor FC Utrecht en Excelsior. De doelman was in de Jupiler League actief voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en FC Emmen.

De 30-jarige De Ruiter speelde in de jeugd bij Lugdunum en Noordwijk. Hij werd vervolgens gescout door FC Utrecht, waar hij in 2004 begon als doelman van het beloftenelftal. Anderhalf jaar geleden koos hij voor zijn maatschappelijke carrière.

Goede faciliteiten
,,Rijnsburg zocht een doelman en biedt mij de mogelijkheid om op een hoog niveau te spelen”, vertelt De Ruiter op de clubsite. ,,Het is een club die vrijwel altijd bovenin meedraait in de topklasse; een grote club dus in het amateurvoetbal met goede faciliteiten. Ook dat is belangrijk. Ik ken het sportpark van het FIFPRO-toernooi, waar ik aan mee heb gedaan. En tijdens mijn periode in de jeugd van Noordwijk heb ik regelmatig tegen Rijnsburg gespeeld. Ik woon in Leiden, dus het is ook nog eens lekker dichtbij.”

De Ruiter kijkt uit naar de samenwerking met Van Nieuwkoop. ,,Een gezonde concurrentiestrijd is altijd goed. Dat haalt het beste in iemand boven en het draagt bij aan goede prestaties. Voor mij is dit een mooie nieuwe stap, met een nieuwe trainer en nieuwe spelers.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)