In navolging van Jeffrey Winter heeft Rijnsburgse Boys nog een speler aan de selectie toegevoegd. Renee Troost heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend. De centrale verdediger was clubloos sinds zijn IJslandse avontuur bij Breidablik Kopavogur in de zomer was geëindigd.

De 25-jarige Troost doorliep de jeugdopleiding van FC Omniworld (inmiddels Almere City) en maakte er vier seizoenen deel uit van de A-selectie. Hij speelde later ook nog een seizoen voor AGOVV. Troost neemt met zijn overstap naar Rijnsburgse Boys afscheid van het profvoetbal. ,,Met zo’n langer voetbalcontract kan ik me gaan richten op een maatschappelijke loopbaan”, zegt hij op de clubsite. ,,Dat geeft zekerheid en dat vind ik van de club heel mooi. Ik heb een ROC-diploma in het lesgeven aan kinderen en zoek daar ook werk in.”

De hervatting van de competitie tegen FC Lisse zaterdag komt nog te vroeg voor Troost, die denkt zo’n 1 of 2 weken nodig te hebben om wedstrijdfit te geraken. Centraal achterin heeft coach Niek Oosterlee al de beschikking over Jeroen Hessing, Ronald Breinburg en Rob Zandbergen.

Van der Vijver

Rijnsburgse Boys maakte ook bekend dat Danny van der Vijver heeft bijgetekend. De aanvallende middenvelder gaat zijn dertiende seizoen in de hoofdmacht in. ,,Ik heb het hier weer helemaal naar mijn zin. De club is goed voor me en ik hoor hier gewoon. Vorig jaar was er natuurlijk een bijzondere situatie, waarbij ik eerst aangaf te vertrekken en daarna toch mijn beslissing heb teruggedraaid. Ik ben er achteraf heel blij mee dat besluit en heb er absoluut geen spijt van gekregen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)