In navolging van Jeffrey Winter heeft Rijnsburgse Boys nog een speler aan de selectie toegevoegd. Renee Troost heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend. De centrale verdediger was clubloos sinds zijn IJslandse avontuur bij Breidablik Kopavogur in de zomer was geëindigd.

De 25-jarige Troost doorliep de jeugdopleiding van FC Omniworld (inmiddels Almere City) en maakte er vier seizoenen deel uit van de A-selectie. Hij speelde later ook nog een seizoen voor AGOVV. Troost neemt met zijn overstap naar Rijnsburgse Boys afscheid van het profvoetbal. ,,Met zo’n langer voetbalcontract kan ik me gaan richten op een maatschappelijke loopbaan”, zegt hij op de clubsite. ,,Dat geeft zekerheid en dat vind ik van de club heel mooi. Ik heb een ROC-diploma in het lesgeven aan kinderen en zoek daar ook werk in.”

De hervatting van de competitie tegen FC Lisse zaterdag komt nog te vroeg voor Troost, die denkt zo’n 1 of 2 weken nodig te hebben om wedstrijdfit te geraken. Centraal achterin heeft coach Niek Oosterlee al de beschikking over Jeroen Hessing, Ronald Breinburg en Rob Zandbergen.

Van der Vijver

Rijnsburgse Boys maakte ook bekend dat Danny van der Vijver heeft bijgetekend. De aanvallende middenvelder gaat zijn dertiende seizoen in de hoofdmacht in. ,,Ik heb het hier weer helemaal naar mijn zin. De club is goed voor me en ik hoor hier gewoon. Vorig jaar was er natuurlijk een bijzondere situatie, waarbij ik eerst aangaf te vertrekken en daarna toch mijn beslissing heb teruggedraaid. Ik ben er achteraf heel blij mee dat besluit en heb er absoluut geen spijt van gekregen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)