Rijnsburgse Boys heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. Nick Kuipers komt over van IJsselmeervogels, waar hij de afgelopen drie jaar speelde. De Noord-Hollander is inzetbaar als centrale verdediger of linksachter.

Kuipers maakte in december 2007 zijn debuut voor FC Utrecht in de Eredivisie. In totaal speelde hij vijf duels op het hoogste niveau. Kuipers speelde vervolgens ook nog betaald voetbal voor PEC Zwolle, FC Dordrecht en Telstar.

De verdediger maakte onlangs zijn vertrek bij IJsselmeervogels kenbaar, omdat hij naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging. ,,Ik heb daar een mooie tijd gehad en in de beginperiode alles gewonnen. Met Rijnsburgse Boys was het vrij snel concreet. Ik heb aan de gesprekken met Niek Oosterlee en Ed Bos een goed gevoel overgehouden”, vertelt hij op de clubwebsite. ,,Het was ook niet het eerste contact. Ook in 2010 had ik al met Rijnsburg gesproken, maar toen is het Vogels geworden.”

Kuipers is zeer te spreken over zijn nieuwe werkgever. ,,Het is een mooie club. Goede uitstraling, mooi complex en mooie clubkleuren! Ik heb niet eerder met spelers uit de huidige selectie gevoetbald, maar ik ken ze wel als tegenstander..Ik heb onder andere tegen Wijks en Martina gespeeld en Van Eeuwijk ken ik ook nog van vorige wedstrijden. En natuurlijk heb ik ook wat informatie ingewonnen. Ik heb met Gootjes gesproken, die vlakbij mij woont.. En ook van mijn huidige ploeggenoot Bennie van Noord heb ik goede verhalen gehoord over de club.”

Vermoedelijk zal Kuipers gezien zijn werkachtergrond snel kunnen aarden in Rijnsburg. Hij werkt op de bloemenveiling in Aalsmeer.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)