Kampioensstress op De Middelmors. Wie had dat in de winterstop durven dromen? Vlak voor de kerst bungelde Rijnsburgse Boys nog in de onderste regionen van de zaterdagse Topklasse. Na de 3-0 overwinning op Excelsior Maassluis en het puntenverlies van bijna alle concurrenten kan door de Rijnsburgers serieus naar boven gekeken worden. Het gat met koploper Spakenburg, dat nog op bezoek komt in Rijnsburg, is zes punten.

Trainer Niek Oosterlee probeerde na afloop de euforische stemming iets te drukken. ,,We zijn veilig. We moeten even kijken hoe het verder gaat lopen, er staan nog veel ploegen boven ons’’ tekende de oefenmeester realistisch op. ,,In de winterstop zijn we op trainingskamp geweest. Daar hebben we de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat we zo snel mogelijk uit het rechterrijtje wilden komen. Het is te voorbarig om aan een kampioenschap te denken. We hebben nog een zwaar programma.’’

Op de overwinning tegen Maassluis zelf viel niets af te dingen, zo vond ook Oosterlee: ,,Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. We hebben niet veel weggegeven, dit is een gedegen overwinning. We zijn bijna niet in gevaar geweest.’’

Al leek na de schitterende 1-0 van Koemans de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de bezoekers. Maassluis speelde wat meer van de goal af en de Uien hadden moeite met de lopende spelers van de Tricolores. Maar de thuisploeg kon vlak voor rust weer rekenen op Jeffrey Koemans. Na een goede aanval over rechts werd de bal via Kevin Winter snel verplaatst naar de linkerkant. De buitenspeler twijfelde niet en haalde hard uit met zijn linkervoet.

Perfecte lob

Koemans vond zijn eerste goal het mooist, zo zei hij lachend na afloop. ,,Een bal van de zijkant kwam via de kluts voor m’n voeten. Ik dacht: ik haal gewoon uit en daar moet je een beetje geluk mee hebben”, zo beschreef de aanvaller zijn goal erg oppervlakkig. Een perfecte lob met buitenkant links verdween op prachtige wijze in de goal.

In de tweede helft voetbalde Rijnsburgse Boys beter. Ondanks dat er niet veel grote kansen gecreëerd werden – de grootste was voor Martina – controleerden de Uien de wedstrijd. Al was het af en toe nog wel opletten geblazen voor de eigen goal. Zo viel vlak voor de definitieve beslissing in de wedstrijd een mislukte voorzet bijna in het doel. De bal werd, gelukkig voor Rijnsburg, ternauwernood uit de doelmond weggehaald. Ignacio zorgde uiteindelijk met zijn negentiende treffer van dit seizoen voor de 3-0 eindstand. Na voorbereidend werk van Koemans en Winter kon de spits de bal uiteindelijk binnen tikken.

Brede selectie

Het enige smetje op het duel waren de blessures aan de kant van de geel-zwarten. Zo viel Van Nieuwkoop na een kwartier spelen al uit na een botsing met Maassluis-aanvaller Van den Berg. Voor Danny van der Vijver liep het duel ook niet goed af. De middenvelder had last van zijn enkel en ging na afloop van het duel naar het ziekenhuis voor foto’s.

Volgende week tegen Scheveningen mist Rijnsburgse Boys in ieder geval aanvaller Marvin Wijks. De buitenspeler kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Ter Leede vier wedstrijden schorsing aan zijn broek. Oosterlee maakt zich geen zorgen. ,,We zijn breed, dit kunnen we dus opvangen. Marvin heeft het goed gedaan. Zeven goals en acht assists, dus dat is gewoon prima’’, vond Oosterlee.

Tekst: Bryan Pijpers

Foto: Jan Jungerius

[youtube id=”o4-qy2Z0WVs” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”YEQiVKuldYw” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN