Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de topper tegen HHC Hardenberg gewonnen. Op Sportpark Middelmors poetste de ploeg van Henk Wisman een achterstand weg en won het uiteindelijk met 2-1. De Rijnsburgse goals kwamen van Furhgill Zeldenrust en Delano Asante.

Beide ploegen begonnen met hetzelfde aantal verliespunten aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die het best openden en verdiend aan de leiding kwamen. Katwijk-aanwinst Matthijs Hardijk werd na Rijnsburgs balverlies weggestoken en faalde niet vrij voor doelman Wesley Zonneveld.

Rijnsburgse Boys was zichzelf niet in de openingsfase en had toen op een grotere achterstand kunnen komen. Rob van der Leij en Hardijk lieten echter flinke mogelijkheden onbenut. Het bleef 0-1 en dat gaf de Uien de gelegenheid zich in de wedstrijd te vechten.

Uien doen zaken
In de 36e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. De bal ging op de stip na hands van HHC Hardenberg, waarna Zeldenrust het buitenkansje vanaf elf meter uitpakte. Kort in de tweede helft deed Rijnsburgse Boys opnieuw zaken. In de 49e minuut stak Dani van der Moot collega-aanvaller Delano Asante weg en de rechtsbuiten haalde de trekker over: 2-1.

In het vervolg was het meer spannend dan goed. Het was goed te merken dat de belangen groot waren en beide ploegen schroomden een flinke portie strijdlust niet. Kansen waren er aan beide kanten. Zonneveld keerde een kopbal van HHC-spits Van der Leij, terwijl aan de overzijde Asante over schoot.

De marge bleef één, ook omdat Asante nog een kans miste, maar Rijnsburgse Boys trok de belangrijke zege uiteindelijk over de streep.

Opnieuw geen goals
In Oostzaan was er minder spektakel bij OFC – FC Lisse. Het duel eindigde in 0-0. Zodoende was er een derde doelpuntloze remise in vier wedstrijden voor de ploeg van Raymond Bronkhorst. David Verweij had in de slotfase voor een andere uitkomst kunnen zorgen, maar hij vond de vijnandelijk

Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg 2-1 (1-1)
Goals: Furhgill Zeldenrust, Delano Asante

OFC – FC Lisse 0-0

Check ook: Katwijk maakt ook in Tiel geen fout en houdt winstreeks in stand