Na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis was Rijnsburgse Boys- coach Niek Oosterlee reëel. ,,Heel zuur en teleurstellend dit punt”, zei de Alphenaar over de remise (1-1). ,,Vergeleken met vorige week bij Kozakken Boys was het een verschil van dag en nacht. Als ik eerlijk ben mogen we achteraf nog blij zijn met dit punt, want paal en kruising voorkwamen erger voor ons.”

Oosterlee startte voor de derde keer op rij met dezelfde opstelling. Het succesteam dat vorige week eenvoudig koploper Kozakken Boys aan de kant schoof, was zeker van plan om de mooie reeks uit te bouwen. Daar leek Excelsior Maassluis een ideale opponent voor. De ploeg van Cesco Agterberg won nog nooit in de Topklasse van Rijnsburg.

In de praktijk viel het tegen. Echt grote kansen kwamen er niet in de eerste helft. Rijnsburgse Boys had een behoorlijk veldoverwicht, maar speelde allerminst groots. Na twintig minuten spelen brak Raily Ignacio door de verdedigende stellingen van Maassluis, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. De spits liet zich niet ontmoedigen. Vijf minuten later werd hij bediend door Jeroen Hessing en stond alsnog de 1-0 op het scorebord. Het was Ignacio’s vijftiende seizoenstreffer.

Matige aanvoer

Excelsior kwam er weinig aan te pas. De eerste helft ontbrak het de ploeg aan vertrouwen. Ook de aanvoer naar Kevin Vink liet te wensen over, dus was er weinig te halen. De spits kreeg een mogelijkheid, maar die schoot hij mijlenver over. De andere kans die Excelsior kreeg had een penalty moeten zijn.

Scheidsrechter Serik weigerde hem echter op de stip te leggen. Cesco Agterberg hierover: ,,Een honderd procent penalty. Mijn aanvoerder Niels Redert ging daar over in conclaaf met de scheidsrechter en kreeg een gele kaart op de koop toe. Daardoor kan ik hem volgende week niet opstellen. Je wordt gewoon dubbel gestraft. Voor ons had dat de ommekeer kunnen zijn de eerste helft.”

Die ommekeer kwam alsnog vlot in de tweede helft. Opvallende man aan Excelsior-kant was Raoul Gillet, die een uitstekende tweede bedrijf speelde. De flankspeler was een plaag voor de Uien. Hij was het dan ook die gelijk profiteerde en zijn ploeg naast Rijnsburg zette in de 47e minuut 1-1. Er ontvouwde zich daarna een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de nodige fouten werden gemaakt. Vier minuten later verscheen Niels Redert alleen voor Richard van Nieuwkoop. De doelman redde schitterend en hield zo zijn ploeg op de been.

Paal en kruising

Rijsburg kon er de tweede helft weinig tegenover stellen. De kansen waren schaars. De tweede helft stond de verdediging van Excelsior goed. De beste kansen waren voor Excelsior. Met nog twintig minuten op de klok had zijn ploeg middels Robin Hofman en Roel Stoffels de paal en kruising getoucheerd. Rijnsburg ontsnapte, want ook Vink en Vincent van den Berg kregen nog goede kansen. Een nederlaag bleef Rijnsburg bespaard.

Oosterlee: ,,Excelsior maakte de ruimte zeer klein. Verdedigend hadden ze het aardig voor elkaar. We kwamen er ook niet echt goed langs en kregen daardoor niet veel kansen. In de tweede helft speelden ze met meer druk naar voren en daar hadden wij veel problemen mee.”

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 1-1 (1-0). 26. Ignacio 1-0, 48. Gillet 1-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Westmaas, Hessing, Troost, Ali (45. Knoester), Van den Boogaart, Van der Vijver, Koemans, Van Eeuwijk (74. Sardar), Ignacio, Wijks

Tekst: Hennie van de Weerd