De ene week is de andere niet, dat blijkt maar weer. Zag Rijnsburgse Boys vorige week bij GVVV op een nare manier de titelaspiraties ten einde komen, gisteren wist het op grootse wijze het seizoen af te sluiten tegen het reeds gedegradeerde Excelsior ’31. Het werd liefst 7-0. Topschutter Raily Ignacio was weer op dreef en wist voor de rust maar liefst vier keer het net te vinden. Javier Martina, Martin van Eeuwijk en Rob Zandbergen zorgden in de tweede helft voor de overige goals.

Het was een vrij makkelijke wedstrijd, zo concludeerde Niek Oosterlee. ,,Ik vind Excelsior ’31 geen verkeerde ploeg. Ze waren natuurlijk al gedegradeerd, maar ze wilden wel voetballen. Het was voorlopig hun laatste wedstrijd in de Topklasse. Maar ja, als je na tien minuten 2-0 achter staat, dan is dat natuurlijk wel een domper en zakt de moed al snel in je schoenen.”

Speler van het jaar

Ignacio, de speler die gisteren door de supporters van Rijnsburgse Boys werd uitgeroepen tot speler van het jaar, bewees in de laatste competitiewedstrijd wederom zijn waarde. Binnen het half uur bezorgde hij de Uien maar liefst vier goals. Het aantrekken van Ignacio is een regelrecht schot in de roos gebleken. ,,Ik ken Raily al heel lang. Voor hij bij Rijnsburgse Boys kwam, heb ik hem meerdere keren zien voetballen en wist ik dat hij heel erg veel in zijn mars heeft.”Aan het begin van het seizoen was nog niet iedereen positief over de Haagse spits. In acht wedstrijden had hij maar één doelpunt gemaakt. ,,Maar na de winterstop heeft hij een topprestatie geleverd. En natuurlijk hebben de buitenspelers daar ook een bijdrage aan geleverd. Af en toe kreeg hij de ballen op een presenteerblaadje”, aldus de oefenmeester.

Mooie afsluiting

Al met al zijn ze bij Rijnsburg blij met de afsluiting van het seizoen. ,,We mogen niet klagen. Voor de winterstop stonden we op de vijftiende plaats. Niemand had durven dromen dat we aan het eind van het seizoen op de vijfde plek zouden eindigen. Ik ga dus met een goed gevoel met vakantie”, aldus Richard van Nieuwkoop. Ook Oosterlee is tevreden. ,,Het was een mooie afsluiting van het seizoen. Eigenlijk hadden we gisteren wat minder doelpunten moeten maken en vorige week tegen GVVV wat meer”, zei hij met een knipoog.​

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk

Samenvatting

Raily Ignacio uitgeroepen tot speler van het jaar

POPULAIRE BERICHTEN