Er is een perfecte uitdrukking voor: een tombola. Welkom in de wankele wereld van de zaterdagse Topklasse. Leek Rijnsburgse Boys na het gelijkspel tegen Katwijk uitgeschakeld voor de titel, na de eigen zege op Capelle (3-0) en het verlies van GVVV doet de ploeg van Niek Oosterlee toch weer mee. Met nog twee speelronden te gaan bedraagt de achterstand op een drietal koplopers – GVVV, HHC Hardenberg en Spakenburg – twee punten.

,,Stel dat we vorige week bij Katwijk hadden gewonnen, dan hadden we nu gewoon bovenaan gestaan en het ook in eigen hand gehad”, zei Koemans, de maker van de 1-0.  ,,Ik geloof er zeker in, al moeten we dan wel twee keer winnen. Het zou heel lekker zijn om mijn eerste seizoen hier meteen kampioen te worden.”

Koemans brak in de 36e minuut de ban. Na een schot van Raily Ignacio op de lat tikte de flankspeler van dichtbij binnen. Die goal volgde op een fase waarin Rijnsburgse Boys aan de betere hand was geraakt. De thuisploeg kende een matige openingsfase, maar nam na een minuut of 25 de regie van Capelle over. Rijnsburgse Boys beloonde zich rijkelijk, want een minuut na de 1-0 viel ook de 2-0. Ditmaal drukte Ignacio wel zelf af.

Dotten van kansen

Ook in de tweede helft begon Capelle beter, maar wederom verzuimden de bezoekers zich te belonen. De zege van Rijnsburg kwam niet in gevaar en in de slotfase tilde Ignacio op aangeven van Javier Martina de marge naar drie. Laatstgenoemde miste daarna nog twee dotten van kansen om de score verder uit te breiden.

,,Het is volgens mij voor het eerst dat vijf ploegen binnen drie punten van elkaar staan”, zei Oosterlee. ,,Er gaat nog wat gebeuren, dat is zeker.” Eind november had de Alphenaar niet durven dromen zich in deze positie te bevinden. ,,Toen we bij Capelle verloren, kwamen we acht punten op hen achter. Nu staan we er negen punten voor.”

Archieffoto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN