Rijnsburgse Boys heeft vandaag met 1-0 gewonnen van Sparta Nijkerk. Op sportpark de Ebbenhorst maakte Ahmed Ali de enige goal. Rijnsburg speelde zonder de geschorsten Raily Ignacio en Resham Sardar en trad aan in een soort fantasie-opstelling. Weinig spelers acteerden op hun gebruikelijke positie. 

Op basis van de stand op de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Het betrof een duel tussen de nummers twaalf (Rijnsburg) en dertien van de zaterdagse Topklasse. De stand op de ranglijst was aanvankelijk op het veld terug te zien. Het spel van beide ploegen was niet best. Rijnsburg leed vooral in de eerste helft veel balverlies en had geen rust in de ploeg.

Dot van een kans

Na ruim dertig minuten spelen wisten de bezoekers toch op voorsprong te komen. Uit een corner kopte Ali binnen. Op slag van rust kreeg Jefrrey Koemans nog een dot van een kans om de voorsprong te vergroten. Zijn schot werd door de keeper van Sparta Nijkerk net over het doel getikt.

De amusementswaarde steeg in de tweede helft. Er zat meer overleg in het spel van Rijnsburg en ook het positiespel verbeterde. Dat leidde ook tot kansen. Martin van Eeuwijk kreeg dé kans om de 0-2 te maken, maar hij kon een voorzet van Marvin Wijks niet afronden.

Rijnsburgse Boys slaagde er maar niet in de wedstrijd op slot te gooien, ook Cas Knoester en Koemans troffen geen doel in kansrijke positie. Sparta Nijkerk bleef in de wedstrijd en werd in de slotfase ook nog een aantal keer gevaarlijk. Doelman Richard van Nieuwkoop wist zijn ploeg in de blessuretijd te redden door een schot van een Sparta Nijkerk onschadelijk te maken.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA