Na afloop van voetbalwedstrijden verzamelen de persmuskieten zich altijd bij de kleedkamers. Rijnsburgse Boys – SteDoCo was hierop geen uitzondering. Maar in plaats van op zoek te gaan naar de quote van een speler of trainer wilde iedereen de scheidsrechter spreken. Aanleiding waren de twee rode kaarten in de eerste helft voor de gasten uit Hoornaar. Doordat SteDoCo een helft lang met negen man speelde, wisten de Uien met 4-1 te winnen.

De arbitrage werd echter beschermd tegen een mediaoptreden. Met de ook aanwezige Kevin Blom moest het arbitrale trio eerst de beelden terugkijken voordat er iets gezegd kon worden, zo luidde de lezing. Dit toneelstukje werd echter zo lang doorgevoerd dat iedereen op gegeven moment eieren voor zijn geld koos en richting uitgang koerste.

Een helpende hand
,,Natuurlijk heeft de scheidsrechter ons geholpen’’, had Marvin Wijks even eerder ruiterlijk erkend. ,,Zo eerlijk moeten wij wel zijn. Bij die eerste kaart heb ik niet gezien wat er aan de hand was. Maar die tweede was terecht. Hij (Roy Weber, red.) kwam gewoon veel te laat en raakte onze speler vol op de enkel.’’

verlaan                                      Verdediger Sven Verlaan stoomt op met de bal aan zijn voet

De eerste rode kaart werd gegeven nadat Rijnsburgse Boys volkomen tegen de verhoudingen in op een achterstand werd gezet. De thuisploeg speelde een prima eerste bedrijf, maar vergat zichzelf te belonen. Gelukkig hielp de grensrechter een handje mee. Op zijn advies werd er rood getrokken voor de aanvoerder van de gasten, Shelton Martis, voor een elleboogstoot.

Tussen de twee rode kaarten in wist Martijn Tjon-A-Njoek nog het net te vinden. Hierdoor kon Rijnsburg met een goed gevoel gaan rusten. Een gelijke stand en negen tegenstanders in plaats van elf. Daarnaast had de coach van SteDoCo alle drie (!) zijn wissels al na 45 minuten opgemaakt om de rode kaarten op te vangen. Het ideale recept voor een doelpuntrijke tweede helft was geboren.

,,Natuurlijk verwacht iedereen veel van zo’n tweede helft. Maar wij hebben veel blessures in het team en spelers met kleine pijntjes. Die moeten we niet overbelasten.”

De tactiek was volgens Wijks simpel. ,,We hebben het veld breed gehouden. Met Joost Leonard en Tjon-A-Njoek hebben wij prima koppers in de spits. Dus die wilden we bedienen met voorzetten.’’ Zelf kon Wijks eindelijk ook weer eens in zijn spel en ritme komen. ,,De laatste weken kreeg ik de ruimte niet. Vandaag kon ik mijn directe tegenstander opzoeken en voorzetten geven. Dus deze wedstrijd was voor mijzelf ook wel lekker.’’

leonard                             Joost Leonard was net als in de vorige thuiswedstrijd tweemaal doeltreffend

Na de 2-1 van Roderick Gielisse en de 3-1 van Joost Leonard binnen een kwartier in de tweede helft werd een doelpuntenspektakel verwacht. Dat kwam er echter niet van. Wijks had een logische verklaring daarvoor. ,,Natuurlijk verwacht iedereen veel van zo’n tweede helft. Maar wij hebben veel blessures in het team en spelers met kleine pijntjes. Die moeten we niet overbelasten. Dat is ook de reden dat ik ben gewisseld. Dat we die drie punten hebben is het belangrijkste.’’

Kenmerkend voor het tweede bedrijf van Rijnsburgse Boys was dat de 4-1 uit een counter kwam. Ondanks dat SteDoCo met negen man was en vooral de tweede helft op het veld was gekomen om de schade te beperken, wist de ploeg er mondjesmaat een aanval uit te persen. Rijnsburg zette er weinig tegenover op die counter na. Die Leonard op aangeven van Tjon-A-Njoek rustig afrondde.

Door de 4-1 overwinning staan de Uien weer in het linkerrijtje. Hier kunnen ze twee weken van genieten. Of de scheidsrechter en grensrechters ook kunnen nagenieten van dit duel bepalen de wedstrijdbeelden. Maar niemand in Rijnsburg die daar om maalt.

Rijnsburgse Boys – SteDoCo 4-1 (1-1). 29. Schröder 0-1 39. Tjon-A-Njoek 1-1, 56. Gielisse 2-1 57. Leonard 3-1, 88. Leonard 4-1

Rode kaarten: 38. Martis (SteDoCo), 41. Weber (SteDoCo)

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Verlaan, Artien, Strooker, Van Lunteren, Goeman (67. Knoester), Wijks (80. Sardar), Leonard, Tjon-A-Njoek, Hudepohl