Zelden moeten de kansen in een duel uit de Topklasse zo spaarzaam zijn geweest als bij Spakenburg – Rijnsburgse Boys. Het duel eindigde in 1-1 en daar konden beide kampen wel mee leven. Één man in het bijzonder had de uitslag echter maar wat graag anders gezien. Raily Ignacio werd vorig jaar weggestuurd bij Spakenburg en leek bij zijn terugkeer op de Westmaat tot matchwinner uit te groeien. Michael Lanting stak daar met een doelpunt twaalf minuten voor tijd een stokje voor.

Slechts drie minuten had Ignacio nodig om het Spakenburgse publiek het zwijgen op te leggen. Op aangeven van Javier Martina schoot de bonkige spits koelbloedig raak. Het bleek een zeldzaam hoogtepunt in een ronduit pover duel, waarin de defensies van beide teams regeerden.

,,Verdedigend stond het goed, maar aanvallend konden we weinig brengen”, zei Niek Oosterlee. ,,De bottleneck was dat we vergaten te voetballen vandaag.” Spakenburg had veruit het meeste balbezit, maar tot concreet doelgevaar leidde het geen moment. Goaltjesdief Kees ‘Pier’ Tol werd door de Rijnsburgse verdediging vakkundig geschaduwd en uitgeschakeld.

Oosterlee bleek over voorspellende gaven te beschikken. ,,Voetballend wisten zij niet tot kansen te komen. Ik wist dat als zij zouden scoren, dat uit een standaardsituatie moest gebeuren.” Twaalf minuten voor tijd sloeg Spakenburg inderdaad uit een dood spelmoment toe. Michael Lanting kopte een corner bij de eerste paal binnen. Het was werkelijk het enige wat Spakenburg aanvallend wist af te dwingen.

Spakenburg-coach Jochem Twisker kneep zijn handjes dan ook dicht met een punt. ,,Zij hebben een traag centrum en met Ivo Rottiné ook een trage 6. De opdracht was ze kapot spelen, maar daar slaagden we geen moment in. Ik ben blij met 1-1, want we hebben niets gecreëerd.”

Hoofdrolspeler Ignacio weigerde een lange neus richting Spakenburg te maken. ,,Ik ben hier niet op de meest prettige manier weggegaan, maar dat hoofdstuk heb ik inmiddels afgesloten. Je moet geen slapende honden wakker maken.”

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN