Cas Knoester blijft langer op de Middelmors. De middenvelder heeft zijn contract met een jaar verlengd. Knoester is bezig aan zijn eerste seizoen bij Rijnsburgse Boys.

De 20-jarige Knoester lijkt langzamerhand zijn plaats te vinden bij de Uien. Hij kwam tot dusver tot negen optredens in de Topklasse, waarvan twee in de basis. Twee weken geleden bij IJsselmeervogels maakte Knoester zijn eerste goal.

Knoester speelde nagenoeg zijn hele jeugd op Varkenoord bij Feyenoord. Vervolgens stapte hij over naar NAC Breda, maar dat werd geen succes. Het trainen overdag in combinatie met zijn studie ontnamen hem uiteindelijk zelfs het plezier in het voetbal. Hij stopte met voetballen, maar pakte dus sinds een aantal weken de draad weer op bij de Uien. Van beide kanten beviel die ‘proefperiode’, waarna Knoester een contract tekende.

Studie

,,De keuze voor het voetballen bij Rijnsburg is goed uitgepakt”, vertelt Knoester, tweedejaars student psychologie aan de VU in Amsterdam. ,,In mijn eerste jaar, met het voetballen bij NAC, was overdag voetballen en studeren niet goed te combineren. Nu gaat dat met de avondtraining veel beter. Ik heb mijn achterstand van het eerste jaar in kunnen halen en ben nu goed bij.”

Ook voetballend komt hij langzamerhand tot wasdom. ,,De club wilde graag met mij door en ik wilde ook graag blijven. Om na een jaar Rijnsburg al te verlaten was helemaal niet mijn intentie, ik ben nog lang niet klaar hier. Ik heb de club na het eerste gesprek nog wel wat bedenktijd gevraagd. Ik wilde wel even goed nadenken of ik het echt wilde, maar ik was daar vrij snel uit. Ik ben nog jong, maar de potentie wordt gezien. Ik moet het echter wel zelf bewijzen. Ik heb nu net drie invalbeurten achter de rug, alle drie steeds iets langer, maar vooral steeds beter. De echte Cas Knoester is er echter nog niet uitgekomen.”

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN