Rijnsburgse Boys is er niet in geslaagd zaterdag zijn vierde overwinning op rij te boeken. De ploeg van Niek Oosterlee verloor op de eigen Middelmors met 0-1 van BVV Barendrecht. Bas Mourits (oud-speler van FC Rijnvogels) wist  als enige te scoren.

Voor Rijnsburgse Boys was het niet de eerste keer dat een teleurstellende uitslag tegen Barendrecht op het scorebord verscheen. Traditioneel heeft het team van Oosterlee veel moeite met de stugge ploeg uit Barendrecht en blijkt de verdediging van de rood-witten een struikelblok voor Rijnsburgse Boys. Drie seizoenen Topklasse leverden op de Middelmors twee nederlagen (2-3 en 1-3) en een gelijkspel (0-0) op.

Bezoekers beter

Barendrecht, dat vorige week tegen Noordwijk voor het eerst na de winterstop won, begon beter aan de wedstrijd. De eerste grote kansen waren voor de bezoekers, maar deze werden niet benut. Na een klein half uur, waarin Rijnsburg weinig potten kon breken, wist Bas Mourits de derde grote kans van Barendrecht te verzilveren: 0-1.

Rijnsburgse Boys had het erg moeilijk en keek tot overmaat van ramp dus ook nog eens tegen een achterstand aan. Toch kwamen de Rijnsburgers in de slotfase van de eerste helft twee keer dicht bij het doel van keeper Mark Zegers. Doelpunten of grote kansen leverden die uitbraken echter niet op.

Geluk

Ook na de rust volgden wederom grote kansen voor de uitploeg. Tegelijkertijd kwam ook Rijnsburg vaker bij het vijandelijke doel. Een paar goede steekballetjes van Wijks en voorzetten van onder meer Raily Ignacio en Jeffrey Koemans leverden alleen weinig op. De wil was er wel bij het team van Oosterlee, maar het stukje geluk ontbrak. In de slotfase zette Rijnsburg goed druk en schoot Wijks een bal uit de lucht over. Het slotoffensief werd niet beloond met een doelpunt en ook kreeg Niek Oosterlee in de slotfase nog een rode kaart na commentaar op het arbitrale trio.

Door deze verliespartij blijft Rijnsburgse Boys zevende op de ranglijst, met zeven punten minder dan koplopers GVVV en IJsselmeervogels. De top van de Topklasse is dus weer uit zicht voor de Rijnsburgers. Volgende week speelt Rijnsburgse Boys uit tegen Ter Leede.

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk

[youtube id=”SRNq6U53-uM” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN