Rijnsburgse Boys heeft dinsdagavond zijn laatste oefenduel voor de competitiestart gewonnen. De Rijnsburgers wonnen, mede door een zuivere hattrick van Dani van der Moot, met 1-5 bij vierdedivisionist SC Feyenoord. Verder speelde FC Rijnvogels gelijk tegen Ter Leede en verloor VVSB.

Rijnsburgse Boys speelde vier dagen voor de seizoensouverture tegen Jong Almere City (thuis) zijn zevende oefenduel. Van der Moot tankte vertrouwen tijdens zijn eerste basisplaats. Hij zorgde hoogstpersoonlijk voor een 0-3-ruststand. De Rotterdammers deden na rust wat terug, maar via goals van Tom Bijen en Jeroen Spruijt liepen de bezoekers toch weer verder uit.

Vier goals op de Kooltuin
FC Rijnvogels opent ook thuis, tegen Smitshoek, en gaat daar met een gelijkspel naar toeleven. Het werd op de Kooltuin 2-2 tegen Ter Leede. De Sassenheimers kwamen in de eerste helft via Boy Tetteroo op voorsprong, maar Bryan Iliohan zorgde voor een 1-1-ruststand.

Na de thee maakte Thomas Schaap er 2-1 van, maar bleek het ditmaal Ter Leede dat een antwoord paraat had. Julian Jansen was met een schitterend afstandsschot trefzeker tegen zijn oude club: 2-2. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Driemaal scheepsrecht voor Westlandia
VVSB opent uit tegen promovendus FC ‘s-Gravenzande en ging nu op de generale repetitie onderuit. Op de Boekhorst was Westlandia na een 1-1-ruststand met 2-3 te sterk.

De Westlanders kwamen driemaal op voorsprong. Twee keer wist VVSB terug te komen, eerst via Jesse van Nieuwkerk en later door een goal van Segun Owobowale, maar driemaal was uiteindelijk scheepsrecht voor de bezoekers.

SC Feyenoord – Rijnsburgse Boys 1-5 (0-3)
Goals: Dani van der Moot (3), Tom Bijen (p.), Jeroen Spruijt

FC Rijnvogels – Ter Leede 2-2 (1-1)
Goal: Bryan Iliohan, Thomas Schaap (FC Rijnvogels), Boy Tetteroo, Julian Jansen (Ter Leede)

VVSB – Westlandia 2-3 (1-1)
Goals: Jesse van Nieuwkerk, Segun Owobowale

Archieffoto: Rijnsburgse Boys

Check ook: Overzicht voorbereiding van regioclubs vanaf Eerste Klasse