Vandaag stond voor Rijnsburgse Boys de wedstrijd tegen ONS BOSO Sneek op het programma. Volgens Niek Oosterlee een opportunistische ploeg om rekening mee te houden. Deze woorden sprak hij na de afloop van de heenwedstrijd tussen beide teams, toen werd het 2-4 in het voordeel van de Rijnsburgers.

Rijnsburgse Boys wist dus dat het vandaag moeilijk ging worden tegen de ‘Snitsers’. Ook op de ranglijst was het verschil tussen beide teams erg klein. Alleen niets bleek minder waar, de ploeg van Niek Oosterlee won met 4-0 van het team van Bert Hollander. Rijnsburgse Boys had de wedstrijd van vorige week tegen IJsselmeervogels volledig naast zich neergelegd en focuste zich vandaag op deze wedstrijd. Raily Ignacio was vandaag verantwoordelijk voor twee doelpunten, ook Danny van der Vijver en Javier Martina wisten vandaag het net te vinden, zij scoorden beide eenmaal.

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams aardig in evenwicht, maar al snel veranderde dat. De eerste grote kans was voor Rijnsburgse Boys, een mooie combinatie werd gemaakt in het strafschopgebied, maar Ignacio schoot tegen de keeper aan. Een paar minuten daarna was het Wijks die vanaf het zestienmetergebied mooi op het doel schoot, maar de keeper wist de bal uit het doel te houden. Na deze kansen waren het de mannen van Oosterlee die de meeste kansen creëerde.

Na een ruim kwartier was het wederom Ignacio die twee grote kansen kreeg, maar opnieuw het net niet wist te vinden. De eerste bal schoot hij tegen de keeper aan en de tweede bal ging net naast. Rijnsburgse Boys had dus kansen genoeg, maar wist ze nog niet te benutten.

Tien minuten voor rust was het dan eindelijk zo ver, Koemans gaf vanaf de rechterkant de bal voor op Ignacio, die de bal in de linkerbovenhoek kopte. Ook na dit doelpunt kregen de Rijnsburgers een paar grote kansen, maar werden niet benut.

Ook in de tweede helft was Rijnsburg het betere team. Al snel kwam de eerste kans voor Rijnsburgse Boys, Danny van der Vijver schoot vanaf een afstand hoog naar het doel, maar de keeper kon hem uit de lucht vangen. ONS Sneek kwam af en toe wel bij het doel van Richard van Nieuwkoop, maar daar kwamen weinig kansen uit. In de 58e minuut was er een grote kans voor Rijnsburg. Ignacio gaf de bal vanaf rechts voor op Van der Boogert, maar schoot de bal tegen de keeper, de rebound van Wijks was wel raak, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na ruim twintig minuten spelen wisten de Rijnsburgers opnieuw het net te vinden. Ignacio gaf de bal mooi voor op Van der Vijver die de bal goed inschoot. Ook na dit doelpunt bleef Rijnsburgse Boys drukken en in de 69e minuut was het opnieuw raak. Ignacio schoot de bal in na een voorzet van Marvin Wijks, overigens een foutje van de keeper die te ver voor zijn doel stond. In de slotfase van de wedstrijd was het Javier Martina die zijn eerste competitiedoelpunt wist te scoren en hiermee zette hij de eindstand van 4-0 op het bord.

Rijnsburgse Boys wist vandaag dus te winnen van ONS Sneek na de 4-1 nederlaag van vorige week tegen IJsselmeervogels. Volgende week speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen Barendrecht.

Tekst: Danny van den Bosch