De felbegeerde promotie van FC Rijnvogels naar de Hoofdklasse is zaterdag een feit geworden. De Katwijkers verzekerden zich van de titel in 1B door met 3-0 te winnen bij Forum Sport. Rijnvogels mag met recht de terechte kampioen worden genoemd. De ploeg leidde vanaf het begin de dans en vertoonde nauwelijks tekenen van nervositeit.

De afgelopen jaren strandde de missie van Rijnvogels steevast in de nacompetitie, maar dit seizoen werd al snel duidelijk dat de Kooltuinbewoners met niets minder dan de titel genoegen zouden nemen. In de winterstop was de voorsprong bedroeg de voorsprong op naaste belager Swift tien punten.

Ook in het tweede deel van de competitie bleef Rijnvogels, op een paar kleine schoonheidsfoutjes na, ijskoud. Uiteindelijk ging het spreekwoord driemaal is scheepsrecht op. De afgelopen twee weken lagen de draaiboeken al klaar, maar weigerde de concurrentie mee te werken. Deze zaterdag had Rijnvogels het voor het eerst in eigen hand. Zoals het de terechte kampioen betaamt, werd de klus solide geklaard.

Later vandaag volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd bij Forum Sport en reacties uit het Rijnvogels-kamp

Foto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN