Vorig weekend ging SV Hillegom op bezoek bij de koploper en ontving SJC voor eigen publiek een laagvlieger. Komende zondag zijn de rollen precies omgedraaid. Het valt te hopen dat de resultaten beter zijn, want beide ploegen hebben een nederlaag achter de kiezen. 

SJC slikte afgelopen weekend een bittere pil met de thuisnederlaag tegen MSC. Mike Verhoek leek drie minuten voor tijd een punt veilig te stellen, maar in de blessuretijd gingen de Noordwijkers alsnog de boot in. De achterstand op koploper Silvolde groeide tot zeven punten, waardoor het treffen van zondag niet de naam van een topper mag hebben. Daarvoor is het verschil van zeven plaatsen op de ranglijst te groot.

De Noordwijkers zijn de huidige nummer acht van de competitie, met 21 punten uit 14 duels. Natuurlijk niet onverdienstelijk als debutant, maar menig Noordwijker zal toch het gevoel hebben dat er meer in het vat zit. SJC presteert goed tegen de hoogvliegers uit de competitie, maar heeft moeite tegen de laaggeklasseerde teams, vooral voor eigen publiek. De afgelopen weken waren exemplarisch. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld bij ADO ’20, maar dus verloren van MSC.

Draad oppakken
Eersteklasser SV Hillegom hoopt de draad weer op te pakken na het verlies in de topper bij Purmersteijn. Daarin deden de Hillegommers zich tekort, stelde trainer Arend Jan Kranenburg. ,,Iedereen die zegt dat Purmersteijn verdiend heeft gewonnen, heeft de wedstrijd door een gekleurde bril gekeken”, zei de doorgaans zo rustige trainer. ,,Ja, ze hadden meer balbezit. Maar dat betekent niet dat je beter bent. Wij hadden hier moeten winnen.”

Door de nederlaag kwam een mooie serie van vier overwinningen voor Hillegom ten einde. Bovendien groeide de achterstand op Purmersteijn tot acht punten. Zondag wacht een thuisduel tegen VSV, de nummer voorlaatst van 1A. De club uit Velserbroek verzamelde slechts zeven punten uit elf duels. Met drie punten in de laatste wedstrijd van 2016 kan SV Hillegom met een prima gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO