Vorig weekend ging SV Hillegom op bezoek bij de koploper en ontving SJC voor eigen publiek een laagvlieger. Komende zondag zijn de rollen precies omgedraaid. Het valt te hopen dat de resultaten beter zijn, want beide ploegen hebben een nederlaag achter de kiezen. 

SJC slikte afgelopen weekend een bittere pil met de thuisnederlaag tegen MSC. Mike Verhoek leek drie minuten voor tijd een punt veilig te stellen, maar in de blessuretijd gingen de Noordwijkers alsnog de boot in. De achterstand op koploper Silvolde groeide tot zeven punten, waardoor het treffen van zondag niet de naam van een topper mag hebben. Daarvoor is het verschil van zeven plaatsen op de ranglijst te groot.

De Noordwijkers zijn de huidige nummer acht van de competitie, met 21 punten uit 14 duels. Natuurlijk niet onverdienstelijk als debutant, maar menig Noordwijker zal toch het gevoel hebben dat er meer in het vat zit. SJC presteert goed tegen de hoogvliegers uit de competitie, maar heeft moeite tegen de laaggeklasseerde teams, vooral voor eigen publiek. De afgelopen weken waren exemplarisch. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld bij ADO ’20, maar dus verloren van MSC.

Draad oppakken
Eersteklasser SV Hillegom hoopt de draad weer op te pakken na het verlies in de topper bij Purmersteijn. Daarin deden de Hillegommers zich tekort, stelde trainer Arend Jan Kranenburg. ,,Iedereen die zegt dat Purmersteijn verdiend heeft gewonnen, heeft de wedstrijd door een gekleurde bril gekeken”, zei de doorgaans zo rustige trainer. ,,Ja, ze hadden meer balbezit. Maar dat betekent niet dat je beter bent. Wij hadden hier moeten winnen.”

Door de nederlaag kwam een mooie serie van vier overwinningen voor Hillegom ten einde. Bovendien groeide de achterstand op Purmersteijn tot acht punten. Zondag wacht een thuisduel tegen VSV, de nummer voorlaatst van 1A. De club uit Velserbroek verzamelde slechts zeven punten uit elf duels. Met drie punten in de laatste wedstrijd van 2016 kan SV Hillegom met een prima gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude