Ronald Breinburg zal ook volgend jaar in het geel-zwarte shirt van Rijnsburgse Boys spelen. De 33-jarige verdediger uit Purmerend zou eigenlijk stoppen, omdat zijn zoon volgend seizoen ook op zaterdag zou gaan voetballen, maar is op zijn besluit teruggekomen. Breinburg verruilde in 2010 FC Lisse voor Rijnsburgse Boys.

,,Mijn vader stond altijd bij me langs de lijn en dat wil ik graag ook voor mijn zoon doen. De afweging was echter of ik voor mijn zoon zou kiezen of egoïstisch zou zijn en dan kies ik natuurlijk voor mijn zoon. Maar… nu blijkt dat mijn zoon volgend seizoen op zondag gaat voetballen en dat zorgt ervoor dat ik nog graag een seizoen door wil bij Rijnsburgse Boys”, aldus Breinburg.

De verdediger, die zijn carrière begon bij FC Volendam, heeft veel zin in het nieuwe seizoen. Op de website van de club zegt hij: ,,Volgend seizoen moeten we echt vanaf het begin mee gaan doen. Ik denk dat we een veel betere start zullen hebben, vooral omdat veel jongens bij de club blijven. We zijn als groep naar elkaar toegegroeid.”

Breinburg is naar eigen zeggen voor medespelers een soort ‘voetbalpapa’. ,,Ik leid op zaterdag de warming-up en probeer spelers ook veel te coachen. En dat is voor het team belangrijk, want ik heb natuurlijk al heel wat spitsen en aanvallers tegenover me gehad. Ik ken veel van de slimme trucjes, dus ik kan anderen vertellen hoe ze die trucjes moeten bestrijden of zelf toepassen. Ik heb natuurlijk tegen jongens als Kezman, Ibrahimovic, Cocu, Sibon, van Persie en Kuijt gespeeld, om er maar een paar te noemen. En daar steek je wel wat van op!”

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: website Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN