Voor Quick Boys begint morgen de nacompetitie voor een plek in de felbegeerde Topklasse. Kan de ploeg nu eindelijk de stap maken naar het mekka van het amateurvoetbal? In de competitie werden de Katwijkers derde, achter kampioen Sparta Nijkerk en AFC Ajax. Quick Boys deed lang mee, maar een tegentreffer diep in blessuretijd bij Sparta Nijkerk, deed de kampioenaspiraties de das om.

In de laatste drie competitiewedstrijden stond er voor de Katwijkers daarom weinig meer op het spel, behalve geen kaarten en blessures oplopen. In een halve competitie met DVS 33’ uit Ermelo en Ajax wordt uitgemaakt wie het op mag nemen tegen Noordwijk in de halve finale. VIDB beschouwt voor met Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot en verdediger Mike Ruijter.

De eerste opdracht wacht in Ermelo bij DVS ’33. ,,We zullen er moeten staan. Hier hebben we het hele seizoen voor gevoetbald’’, zegt Verdonkschot. De oefenmeester denkt dat zijn manschappen de deceptie in Nijkerk te boven zijn. ,,De jongens ogen weer scherp en fris. We zijn de hele week bezig geweest met de tegenstander. Hebben de puntjes op de i gezet.”

Ruijter valt zijn trainer bij. ,,We hebben goed gesproken met elkaar. Hebben bepaald hoe we gaan spelen. Er is daarna goed getraind, de focus is er. De kater van Nijkerk kun je wegspoelen door morgen te winnen. Wat er in de competitie is gebeurd, doet er nu niet meer toe.”

Slecht einde

De focus was de afgelopen weken in ieder geval even weg. Na het gelijke spel in Nijkerk, volgden twee verliespartijen tegen Bennekom en Odin ’59 en vorige week werd thuis afgesloten met een puntendeling tegen Huizen. De mindere prestaties waren mede het gevolg van het feit dat Verdonkschot zijn vaste basiself niet opstelde. ,,Dat klopt. Ik heb jongens wat gespaard, sommigen noodgedwongen, anderen waren geschorst. Tegen Huizen vond ik er al weer verbetering in zitten.”

Voor de kraker van morgen is bijna iedereen weer beschikbaar. ,,Alleen Jaap van Duijn en Joost Kuhlmann zijn er niet bij vanwege blessureleed. ,,Dat Japie niet speelt, is natuurlijk een aderlating. Hij kan uit het niets een wedstrijd openbreken”, stelt zijn trainer.

Verdonkschot verwacht een loodzware wedstrijd. De Haarlemmer is lovend over de opponent. ,,Er zijn nu geen mindere ploegen meer, waarvan je zomaar even wint. DVS ’33 is een hechte ploeg, met veel kwaliteit voorin. Daar hebben ze een paar behendige jongens lopen. Ze spelen, zeker thuis op het eigen kunstgras, goed combinatievoetbal. Van onderschatting mag geen sprake zijn. Wil je promoveren, dan worden het drie loodzware weken.”

‘DVS favoriet’

Ruijter denkt dat de thuisploeg vanwege het kunstgras misschien zelfs licht favoriet is. ,,Zij spelen daar elke twee weken op. Wij niet. Op papier hebben wij misschien iets meer individuele kwaliteit, dat is dan onze kracht.”

Bij een nederlaag zijn de kansen van Quick Boys zo goed als verkeken. ,,Dan ben je klaar”, zijn zowel trainer als speler duidelijk. Verdonkschot: ,,Als je wint of gelijkspeelt, heb je ook als voordeel dat je die week erop tegen Ajax thuis mag spelen en dat er dan waarschijnlijk vier of vijfduizend toeschouwers langs de lijn staan. Mooier kan niet.”

,,Als je het nu niet laat zien, verdien je het ook niet om te promoveren”, besluit Ruijter. ,,Maar we gaan onze stinkende best doen. We zullen er alles aan doen om de missie wel te laten slagen.”

POPULAIRE BERICHTEN