De zondagtak van FC Lisse lijkt zijn draai te gaan vinden in 2C. De equipe van Laurens van der Voort won met 3-2 bij BMT en boekte zijn tweede zege op rij. Spits Patrick Schaap maakte in blessuretijd zijn laatste van drie treffers en was de grote man.

,,Het was zwaarbevochten, maar wel verdiend”, stelde de matchwinner. ,,We kregen in de 88e minuut de 2-2 tegen, maar zijn blijven vechten. Als de 2-3 dan nog valt, is dat echt fantastisch.”

Schaap erkende dat Lisse het de eerste helft lastig had. ,,Wij hadden moeite met hun individuele klasse. Zij hadden veel balbezit en zetten goed druk op ons. Na rust zijn wij op het hele veld 1 tegen 1 gaan spelen en kregen we het veel beter onder controle.”

Hattrick

De spits tekende dus voor de volledige Lissese productie. Hij sloeg tweemaal toe uit een corner en een keer op aangeven van Roy Kuipers. Schaap bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vier.

Volgens Schaap hadden standaardsituaties de doorslag gegeven. ,,Zij waren koppend niet zo sterk. Wij zijn dat wel. In ons veldspel waren we net niet scherp genoeg om de beslissende pass te geven.”

Keurig

Met zeven punten uit vijf duels staat FC Lisse – na een stroeve start – inmiddels op een keurige zesde plaats. ,,We moesten wennen aan het niveau. Het gaat in de Tweede Klasse wat sneller en het is fysieker. Daarnaast moesten we inspelen op het gemis van een aantal basisspelers. Dat heeft een aantal weken nodig gehad.”

Toch ziet Schaap ook nog zeker verbeterpunten. ,,Vooral op communicatief gebied kan”, zegt hij. ,,We hebben soms moeite om op het systeem van de tegenstander in te spelen. We zijn een echte vriendengroep, maar er wordt eigenlijk weinig gezegd. Dat is raar, want vrienden kunnen juist veel van elkaar hebben.”

Schaap: ,,Onze doelstelling is handhaving en alles wat we extra pakken mooi meegenomen. Wellicht kunnen we nog meedoen om een periodetitel. De eerste periode lukt niet meer, maar misschien de tweede of derde.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen