Aanvankelijk leek het een beroerde middag te worden. Valken ’68 stond bij rust met 0-2 achter tegen DSVP. De Valkenburgers rechtten in de tweede helft de rug en legden de hekkensluiter uiteindelijk met 3-2 over de knie. Vervolgens bleek dat medekoploper HVC ’10 verloren had, waardoor Valken ’68 nu drie punten los staat. VIDB blikt terug met matchwinner Dico Schaap. ,,Dit gaan we echt niet meer weggeven.”

Dat Schaap vijf minuten voor tijd de winnende binnen kopte, mag opmerkelijk heten. Grijzend: ,,Ik scoor nooit met mijn hoofd. Het was dat ik geen tijd had om na te denken, anders had ik hem nog naast gekopt ook.” En dan serieus: ,,Dit was natuurlijk heel lekker. En zeker toen we na afloop de uitslag van HVC hoorden.”

Stil

De eerste helft kende een verrassend verloop. Niemand had rekening gehouden met een 0-2 voorsprong voor de bezoekers. ,,De eerste acht minuutjes van de rust was het wel even stil”, zegt Schaap. ,,Daarna zijn er een paar jongens opgestaan en die hebben gezegd: ‘We gaan toch niet van de nummer laatst verliezen’. “

,,Na rust kwamen we door een gelukkige treffer van Mark Kabelaar op 1-2 en toen was het geloof helemaal terug. Rens van Klaveren kopte de 2-2 binnen en ikzelf maakte dan de winnende. Heerlijk.”

Met nog twee speelronden voor de boeg verwacht Schaap dat Valken zijn leidende positie niet meer uit handen gaat geven. ,,In de winterstop stonden we elf punten achter op HVC ’10. Dat betekent dat wij er nu veertien hebben ingehaald. Zij kregen twee weken geleden van ons een tik en hebben er nu weer éen gehad. Met Vitesse Delft en Naaldwijk krijgen we nog twee ploegen onderaan de ranglijst, dus die moeten we kunnen hebben. Al zegt dat niet alles, dat zag je vandaag de eerste helft.”