Een onvervalste hattrick maken in een kampioenswedstrijd, dat is de jongensdroom van iedere voetballer. Patrick Schaap deed het. ,,Mooier kan toch niet”, grijnsde de spits van de zondagtak van FC Lisse. Door de 4-0 zege mocht FC Lisse de kampioensschaal hijsen.

Schaap trof in de achttiende minuut voor het eerst doel, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een kleine tien minuten later sloeg hij binnen zestig seconden tweemaal toe. ,,Het waren twee lekkere goals.” De lange aanvaller completeerde zijn hattrick vlak voor rust met een benutte strafschop.

Schaap is één van de drie spelers die de zaterdagselectie inruilde voor het voetballen met zijn vrienden op zondag. Dit seizoen hervond hij niet alleen het voetbalgeluk, maar ook zijn doeltreffendheid.

Naast de titel kunnen Schaap en zijn teamgenoten nog een flinke beloning tegemoetzien. Voor het seizoen sloot hij met Gerrit Meiland, de vader van teamgenoot Joost, een weddenschap af hoeveel goals hij zou maken. ,,Omdat ik vorig seizoen een slecht seizoen had, zetten we in op twintig. Iedere goal dat ik minder zou scoren zou hij een kratje van mij krijgen en andersom. Ik sta nu op 25, maar ik ben nog niet klaar.”

Het hele team zal meedelen in de ‘buit’. ,,Dat ben ik ze verplicht. Ik heb de ballen vaak op een presenteerblaadje gekregen. Die goals zijn de verdienste van het team.”

POPULAIRE BERICHTEN